Nieuws
Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie

De herfstvakantie is in de regio's noord en midden al in volle gang. Het zuiden volgt volgende week. Een mooi moment om met de kinderen er op uit te trekken en te genieten van paddenstoelen en verkleurende bomen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen het publiek er op wijzen dat het deze herfstvakantie druk kan worden in sommige populaire natuurgebieden.

De ervaring leert dat het publiek massaal op dezelfde momenten dezelfde natuurgebieden wil bezoeken. Het gaat dan vooral om die gebieden waar vóór corona de parkeerplaatsen op mooie zondagmiddagen snel vol staan.

Daarom een paar tips:

  • Houd je aan de corona basisregels: blijf binnen bij klachten en laat je testen. Mijd speelplekken en andere recreatieve voorzieningen als het er druk is.
  • Geniet van de regen óf neem een paraplu mee. Het is immers niet altijd mogelijk om beschutting te zoeken in bezoekerscentra of andere overdekte ruimtes.
  • Realiseer je dat de parkeerplaatsen snel vol zullen zijn. Ga dus bij voorkeur op de fiets of te voet.
  • Ga niet naar de bekende plekken, maar ontdek juist onbekende gebieden. Bekijk per provincie de tips van de boswachter. Zo worden de natuurbezoekers beter over het land verspreid, en worden verstoppingen bij de drukste natuurgebieden voorkomen.
  • Laat geen afval slingeren.
  • Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Dat betekent doorgaans dat je op de paden moet blijven, en dat de hond aan de lijn moet. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.

Zo blijft het voor iedereen leuk en kunnen we deze herfst de natuurgebieden volop beleven. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik ook je gezond verstand.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip