Nieuws
Speuren naar sporen van reeën

Het blijft een magisch moment... de ontmoeting met een ree.
Op de Sallandse heuvelrug leven ongeveer 600 reeën, meestal hebben zij een wat verborgen bestaan. Maar in de bronstijd laten ze zich iets meer zien.
Speur met de gids van Staatsbosbeheer mee naar sporen van reeën.

De gids weet precies waar je onderweg op moet letten: zoals ligplaatsen, prenten in het zand of een vraatsporen. Onderweg hoor je wetenswaardigheden van dit dier en wie weet kruist er eentje je pad...

In de ochtend- en avondschemering maak je de meeste kans om oog in oog te staan met een ree. Of het echt gaat gebeuren is niet zeker, maar sporen van reeën zie je zeker. Onderweg vertelt de gids wetenswaardigheden over reeën. Ga mee voor een mooie natuurbelevenis. Op donderdagavond 22 juli van 21:00 tot 23:00 uur, dinsdagochtend 27 juli van 05:30 tot 7:30 uur en woensdagavond 4 augustus van 20:30 tot 22:30 uur kun je mee met een gids op zoek naar reeën. Het vertrekpunt is het buitencentrum en vandaar maakt u een wandeling van ongeveer 5 kilometer door de bossen.

Ga je mee?

De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De lengte van de wandeling is rond de 5 kilometer. De wandeling is geschikt vanaf 12 jaar. Kosten voor volwassenen €7,- en €4,- voor de kinderen t/m 12 jaar.

Aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

NP Logo
Tip je vrienden
Tip