Nieuws
Gezocht: kinderen die houden van struinen in de natuur

Speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die rondom Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal wonen is er een JeugdNatuurClub.De clubleden zijn allemaal graag buiten en gek op planten en dieren. Het nieuwe seizoen start in september, enthousiaste kinderen zijn welkom op woensdag 8 september voor een kennismaking.

Struinen in de natuur

JeugdNatuurClub Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal komt van september tot en met juni één keer per maand op woensdagmiddag samen. De kinderen gaan op pad in de natuur van het Nationaal Park. In de activiteiten staat het beleven van de natuur centraal. De kinderen leren respectvol om te gaan met alles wat leeft en doen onvergetelijke ervaringen op. Denk aan op pad met de boswachter, speuren naar sporen en op bezoek bij de schaapskooi.

Kennismaken

Op woensdag 8 september is de eerste bijeenkomst en gaat de JeugdNatuurClub op avontuur langs de waterkant van de Regge. Met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten leren ze over het leven in het water. Alle kinderen tussen 8 en 12 jaar die in en rond het Nationaal Park wonen en graag bij de JeugdNatuurClub willen, mogen aansluiten. De activiteit is van 14:30-16:30 uur. Aanmelden voor de kennismaking kan via .

Als kinderen buiten spelen in de natuur en erover leren, ontwikkelen ze liefde voor de natuur. Dat is waar de organisaties achter de JeugdNatuurClub voor staan. De JeugdNatuurClub is een initiatief vanuit Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. De activiteiten worden gezamenlijk ingevuld door IVN-afdeling Hellendoorn-Nijverdal, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sterrenwacht Hellendoorn en Natuurmuseum Holterberg. Het gehele jaarprogramma met data en activiteiten staan hier.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip