Nieuws
Met Staatsbosbeheer naar buiten in de voorjaarsvakantie

Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Maar zeker het voorjaar is wel hét moment om naar buiten te gaan. In de vakantieperiode zijn er diverse activiteiten voor oud en jong.

Staatsbosbeheer organiseert diverse activiteiten voor oud en jong. Tijdens de vakantie wordt er voor de kinderen met hun (groot)ouders een bossafari gehouden en kunnen jullie mee met een gids om een echte speurneus te worden die op zoek gaat naar sporen van dieren.

Voor de vroege vogels onder ons is er ook een ochtend wandeling en bent u toch meer een avondmens. Ga dan eens mee met een schemertocht en zie de zon ondergaan en geniet van de sterren. Of heeft u altijd al willen weten hoe de bergen van de Sallandse heuvelrug zijn ontstaan ga dan mee met de excursie ‘De reus van Salland’. Laat u verrassen door de verhalen van de gidsen en geniet van het bos en de ‘bergen’.

Kijk voor alle activiteiten op de website van Staatsbosbeheer. Via de website kunt u zich ook aanmelden voor de diverse activiteiten.

De activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Natuurlijk kunt op eigen gelegenheid naar het speelbos, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en ravotten. Met de kleintjes is het een feest om op bezoek te gaan bij de kabouters in het kabouterbos. En mocht het toch wat minder goed weer zijn dan kunt u altijd een bezoekje brengen aan de tijdelijke expositie “Het Toverbos” in het buitencentrum. Na een wandeling is het heerlijk bijkomen in het restaurant Buitengewoon Lekker in het Buitencentrum.

De Sallandse heuvelrug biedt u bergen aan natuur.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip