Nieuws
Goed idee om natuur en beleving van het Nationaal Park te verbeteren?

Geniet jij ook zo van de natuur van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug? En heb jij een idee om de natuur en de beleving van het gebied voor gebruikers te verbeteren? Dan kan de Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug jou helpen. Je kunt een beroep doen op het fonds om 50% van jouw project te financieren.

Eerder bijgedragen aan een duurzaam watertappunt in Nijverdal, het Voorbijgangerserf in Haarle en het opknappen van de schaapskooi Twilhaar. Op dit moment is het Pinetum op het landgoed Eelerberg aan de buurt. Wil je een aanvraag doen? Vraag het format projectplan en het toetsingskader op via de . Let op: zorg ervoor dat jouw aanvraag binnen is voor 1 juni 2022.  

Vraag nu een bijdrage aan om jouw project mogelijk te maken!

Ben jij op zoek naar financiering voor een project of idee om de natuur en de beleving van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug (NPSH) te verbeteren? Dan kan de Stichting Sámen voor het NPSH jou helpen. De Stichting Sámen financiert projecten die gaan over natuur, landschap en cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug en directe omgeving. Je kunt een beroep doen op het fonds om 50% van jouw project te financieren. Zo is eerder bijgedragen aan een duurzaam watertappunt in Nijverdal (zie foto), het Voorbijgangerserf in Haarle en het opknappen van de schaapskooi Twilhaar. En op dit moment is het Pinetum op het landgoed Eelerberg aan de buurt.

Voorjaarsronde projecten 2022

Iedereen kan een project, activiteit of idee indienen voor 1 juni 2022, als het project voldoet aan een aantal criteria (beschreven in het ‘Toetsingskader’). Ook een eenmalige activiteit komt in aanmerking. Projecten moeten de instemming hebben van de grondeigenaar als het een inrichting- of beheerproject betreft. Voor toekenning van onze bijdrage aan jouw project hoef je nog niet de gehele financiering rond te hebben. Dat moet wel het geval zijn als de uitvoering start.

Indienen projecten

Wil je een aanvraag doen? Zorg er dan voor dat jouw aanvraag binnen is voor 1 juni 2022. Om je te helpen bij de aanvraag heeft de Stichting een format projectplan opgesteld. Het format projectplan en het toetsingskader kun je hier downloaden. Vragen? Stel ze aan de .

Support for Nature (SfN)

Deelnemers aan evenementen in de bos- en natuurgebieden van de Sallandse Heuvelrug dragen via Support for Nature (SfN) bij aan behoud van natuur en beleving van het gebied. Het SfN principe houdt in dat iedereen, die meedoet aan een wedstrijd of evenement in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een kleine bijdrage levert. Met ingang van 1 januari 2017 is dat 1 euro en dat gaat naar het fonds van de Stichting Sámen. De Stichting besteedt deze bijdragen aan projecten die betrekking hebben op natuur, landschap en cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug en directe omgeving. Ook de randen langs de heuvelrug, het Reggegebied en de Archemer- en Lemelerberg komen in aanmerking om projecten uit te voeren.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip