Nieuws
Vernieuwd informatiepunt Nationaal Park geopend

In Natuurmuseum Holterberg is woensdag het vernieuwde informatiepunt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal geopend.

In dit openbaar toegankelijke deel van het natuurmuseum kunnen bezoekers via een interactief scherm zien wat het Nationaal Park te bieden heeft. Ook kunnen ze via dit scherm verschillende fiets- en wandelroutes vinden.

Natuurmuseum Holterberg heeft zo’n 35.000 betalende bezoekers per jaar en het informatiepunt trekt jaarlijks nog eens zo’n zelfde aantal.

Wethouder Eric Wessels van de gemeente Rijssen-Holten verrichtte de officiële openingshanddeling: “Na 15 jaar was het tijd voor vernieuwde informatie. Uniek om te bedenken dat hier in die tijd meer dan een miljoen bezoekers langs zijn gekomen. De plek is nu weer klaar voor het volgende miljoen”.

Ook wordt aandacht besteed aan de geologie van de Holterberg.

Anton van Beek van Natuurmuseum licht toe: “We doen mee aan het project Geopark Twente, dat bezoekers informatie over de ontstaansgeschiedenis en betekenis van het landschap geeft. Ook binnen het museum besteden we aandacht aan de geologische geschiedenis van onze unieke Holterberg ”.

Het vernieuwde informatiepunt is dagelijks gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van Natuurmuseum Holterberg.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip