Nieuws
Nieuwe wandelroute; ontdek het ontstaan van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Ontdek meer over het ontstaan van dit gebied met een prachtige wandeling voor jong en oud! Het IJstijdenpad werd vandaag feestelijk geopend met een gids die toelichtte hoe het komt dat het landschap hier zo golvend is. Loop de interactieve route zelf vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, doe verschillende proefjes en leer meer over het landschap.

Interactieve wandelroute voor jong en oud Het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal bestaat uit een heel golvend landschap. Hoe komt dat eigenlijk? Dit is lang geleden gevormd, nog voordat er mensen op aarde leefden. Het IJstijdenpad neemt je honderdduizenden jaren mee terug in de tijd en laat zien hoe het ijs het landschap vormde tot wat het nu is. “Loop de groene route van 6 km, scan de QR-codes en ontdek aan de hand van filmpjes, podcasts, proefjes en weetjes meer over de geheimen van dit gebied. Een unieke wandeling in dit prachtige Nationaal Park!” aldus Lilian Dieben, coördinator educatie & communicatie Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

lancering
lancering

lancering
lancering

Bijzonder gebied
Het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is bijzonder. Hier vind je namelijk één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De stuwwal doet door haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aan. Ervaar het zelf en ga op onderzoek uit in dit landschap vol karakter!

NP Logo
Tip je vrienden
Tip