Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap
De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos rijdt. In de slak is voldoende ruimte voor vijf personen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De Heideslak neemt u weer graag mee!

Natuurmuseum Holterberg opent 5 juni de deuren!
Natuurmuseum Holterberg opent 5 juni de deuren!

Vanaf 5 juni mogen musea weer open. Natuurmuseum Holterberg gaat goed van start met de nieuwe expositie ‘Stenen op Reis’ en de traditionele nachtzwaluwwandeling.

Het Bos van Daantje Das is in de weekenden weer geopend
Het Bos van Daantje Das is in de weekenden weer geopend

Natuurmuseum Holterberg is vanaf zaterdag 22 mei in de weekenden geopend voor een bezoek aan het bos van Daantje Das. Ook maandag Tweede Pinksterdag bent u van harte welkom.

Gezocht: vrijwilligers beleefbaar maken landschapsbiografie
Gezocht: vrijwilligers beleefbaar maken landschapsbiografie

Wat maakt het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal zo uniek? Wat is karakteristiek aan het landschap? Je leest het in de landschapsbiografie van het gebied. Nu zijn we toe aan de volgende stap en we hopen dat jij die met ons wil zetten.

De Tiny Tales verhalenwedstrijd is van start!
De Tiny Tales verhalenwedstrijd is van start!

Op 24 mei vieren we de 22ste editie van de Dag van het Nationaal Park, een dag die alle Europese parken in het zonnetje zet. Dit jaar staat in het teken van ‘The Next Generation’. Hoe staan zij in contact met onze natuur? Door een ‘Tiny Tales’ verhalenwedstrijd te organiseren voor leerlingen van groep 6 en 7, helpen we kinderen bij het vinden van hun weg naar Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Doe mee met jouw klas en maak kans op een gratis schoolreisje naar de Natuurschool!

Gespot: een gigantische lammergier in Overijssel
Gespot: een gigantische lammergier in Overijssel

Heel indrukwekkend is het als je de lammergier spot. Met een spanwijdte van bijna 3 meter is het een imposante vogel. Het komt slechts eens in de paar jaar voor dat de vogel zo ver van huis is. RTV Oost trok erop uit met Hans Pohlmann om het dier te spotten.

Vrijwilligersbijeenkomst Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Vrijwilligersbijeenkomst Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Natuurmonumenten en Herberg De Pas ontwikkelen nieuw bosspel.
Natuurmonumenten en Herberg De Pas ontwikkelen nieuw bosspel.

Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist. Natuurmonumenten en Herberg De Pas hebben samen op Erve De Pas in Haarle een spannend bosspel ontwikkeld. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit uitdagende spel (met hun ouders) in de buitenlucht spelen en tegelijk genieten van de natuur!

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer sluiten broedgebied heide Sallandse Heuvelrug eerder af voor bezoekers
Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer sluiten broedgebied heide Sallandse Heuvelrug eerder af voor bezoekers

Het kerngebied van de heide in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug gaat dit jaar op 1 maart dicht voor bezoekers in plaats van op 15 maart. Dit doen boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor het tweede jaar op rij, omdat door de opwarming van het klimaat het voorjaar steeds eerder begint en de natuur juist dan rust nodig heeft.

Subsidie voor NP Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Subsidie voor NP Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de provincie Overijssel investeren gezamenlijk bijna 600.000 euro in het ambitieplan om van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal een Nationaal Park van topklasse te maken. Lees, kijk en luister meer over de plannen van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. RTV Oost besteedt op vrijdag 29 januari 4 keer aandacht aan onze aanpak.

1 2 3 4 5 6 7
NP Logo
Tip je vrienden
Tip