Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Steun voor Overijsselse Nationale Parken
Steun voor Overijsselse Nationale Parken

De twee Overijsselse Nationale Parken Weerribben-Wieden en Sallandse Heuvelrug hebben plannen gemaakt om nog aantrekkelijker te worden. Het provinciebestuur ondersteunt de plannen en vraagt Provinciale Staten mee te betalen aan de uitvoering.

Oehoe broedt succesvol op Sallandse Heuvelrug
Oehoe broedt succesvol op Sallandse Heuvelrug

Dit voorjaar heeft voor het eerst sinds mensenheugenis een oehoepaartje kunnen broeden op de Sallandse Heuvelrug. En met succes! Twee oehoe-uiltjes kwamen uit het ei. “Het is fantastisch bewijs dat het gezamenlijke natuurbeheer op de Sallandse Heuvelrug ook echt werkt. Want een wild dier heeft op eigen kracht de heuvelrug bereikt om zich voort te planten” aldus Ruben Vermeer, boswachter ecologie van Natuurmonumenten.

Bijzonder Boetelerveld
Bijzonder Boetelerveld

Natura 2000 is de naam van een Europees netwerk van leefgebieden voor bijzondere planten, vogels en andere dieren. In en om deze gebieden werken overheden, waterschappen, grondeigenaren en natuur- en belangenorganisaties samen aan Europese natuurdoelen.

Hoe we weten dat het grondwater te laag staat
Hoe we weten dat het grondwater te laag staat

In weer en wind op pad langs meetpunten op De Sprengenberg (Nationaal Park Sallandse Heuvelrug) omm water te peilen. Waterpeilen? Ja, Jacques Dijkman, Els Jelsma en Arjen Meesters zijn vrijwillige waterpeilers bij Natuurmonumenten. Zij meten elke twee weken hoe hoog het grondwater op De Sprengenberg staat.

Ringslang bevrijd! Een 'ingewikkelde' zaak
Ringslang bevrijd! Een 'ingewikkelde' zaak

Het is al weer een paar weken geleden dat ik op vrijdagavond een berichtje kreeg van een collega van Natuurmonumenten. Hij had op zijn beurt weer een berichtje gekregen van één van de begeleiders van de Junior Rangers. Junior Ranger Rosalie, had ’s morgens tijdens het uitlaten van haar hond, een ringslang gevonden in een hekwerk in de buurt van de Hellendoornse Berg. Loopt het goed af?

Nieuwsgierig hoe een beverrat schedel eruit ziet?
Nieuwsgierig hoe een beverrat schedel eruit ziet?

In de expositieruimte van het Natuurmuseum vind je nu de indrukwekkende expositie “Schedels en botten.”

Alpenwatersalamanders op de Holterberg
Alpenwatersalamanders op de Holterberg

Een spannende nieuwe vondst op de Holterberg! Alpensalamanders komen in dit gebied normaal niet voor. Misschien zien we ze de komende jaren wel steeds vaker in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

BNNVARA programma ‘3 Op Reis’ ontdekt Overijssel
BNNVARA programma ‘3 Op Reis’ ontdekt Overijssel

Reizen gaat er de komende tijd compleet anders uitzien, iets wat de makers van het BNNVARA-programma ‘3 op Reis’ als geen ander beseffen. In het aankomende seizoen spelen hun reisavonturen zich dan ook dichtbij huis af. Op zoek naar de mooiste bestemmingen en inspirerende verhalen kan Overijssel daarin natuurlijk niet ontbreken.

De deuren van Natuurmuseum Holterberg zijn weer open vanaf 1 juni!
De deuren van Natuurmuseum Holterberg zijn weer open vanaf 1 juni!

Vanwege Corona moest Natuurmuseum Holterberg voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog de deuren sluiten. De deuren gaan weer open!

Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer
Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg wordt daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

1 2 3 4 5 6 7
NP Logo
Tip je vrienden
Tip