Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Het Reggedal wordt nog aantrekkelijker na herinrichting
Het Reggedal wordt nog aantrekkelijker na herinrichting

Spot je binnenkort (meer) otters of ijsvogels langs de Regge? Door (her)inrichting van het gebied, zoals het toevoegen van nieuwe landschapselementen en het weer zichtbaar maken van bijvoorbeeld een oude es, maar ook door het verwijderen van opslag langs de oevers van de Regge wordt de waarde van het gebied versterkt. De herinrichting zorgt ervoor dat het gebied in de toekomst nog aantrekkelijker wordt voor de planten en dieren die hier leven én voor de bezoekers van het Reggedal!

7x aan de slag in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op Natuurwerkdag
7x aan de slag in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op Natuurwerkdag

Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de 21e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag jammer genoeg niet doorgaan vanwege Corona. Gelukkig kunnen we op 5 en 6 november weer aan de slag op maar liefst 55 klusplekken in Overijssel. Zeven van deze klussen vinden plaats in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Kom naar buiten in de herfstvakantie
Kom naar buiten in de herfstvakantie

De herfst is weer begonnen! Kom naar de Sallandse Heuvelrug voor een feest van kleuren en geuren. Bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond. De natuur maakt zich op voor de herfst. Een heerlijk moment om naar buiten te gaan.

Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie
Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie

De herfstvakantie is in de regio's noord en midden al in volle gang. Het zuiden volgt volgende week. Een mooi moment om met de kinderen er op uit te trekken en te genieten van paddenstoelen en verkleurende bomen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen het publiek er op wijzen dat het deze herfstvakantie druk kan worden in sommige populaire natuurgebieden.

Het “Bos dat van Zichzelf is” op de Sallandse Heuvelrug
Het “Bos dat van Zichzelf is” op de Sallandse Heuvelrug

Onlangs is op de Sallandse heuvelrug het “Bos dat van Zichzelf is” feestelijk geopend. Jori Wolf (programmamanager Nationale Parken) heeft een inspirerende voordracht gehouden over de betekenis van dit initiatief. Samen met groep 5 van de Haarschool uit Holten is op locatie het bos geopend. De boomherder (Paul Akkerman) heeft een prachtig verhaal gehouden voor de schoolklas.

‘Wandelen over de Sallandse Heuvelrug - Ode aan het Landschap
‘Wandelen over de Sallandse Heuvelrug - Ode aan het Landschap

Maak samen met de gids of boswachter van Staatsbosbeheer een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Een gebied met vergezichten, grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen.

Gezocht: kinderen die houden van struinen in de natuur
Gezocht: kinderen die houden van struinen in de natuur

Speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die rondom Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal wonen is er een JeugdNatuurClub.De clubleden zijn allemaal graag buiten en gek op planten en dieren. Het nieuwe seizoen start in september, enthousiaste kinderen zijn welkom op woensdag 8 september voor een kennismaking.

Gezocht: Junior Rangers voor de Overijsselse Nationaal Parken
Gezocht: Junior Rangers voor de Overijsselse Nationaal Parken

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud, houd je van de natuur, buiten zijn en je handen uit de mouwen steken? Dan heb je het in je om een goede Junior Ranger te worden. In september is in de Overijsselse Nationaal Parken de kick-off van het nieuwe Junior Rangers-seizoen.

De morgenstond heeft goud in de mond
De morgenstond heeft goud in de mond

Stap zondag 29 augustus vroeg uit de veren voor een frisse ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Terwijl het nog vroeg is, leidt een gids van Staatsbosbeheer je door de uitgestrekte bossen richting het weidse heuvellandschap.

Dagje stappen over de Sallandse heuvelrug
Dagje stappen over de Sallandse heuvelrug

Sportieve wandelaars opgelet: dwaal mee met de gids van Staatsbosbeheer door het weidse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Na een kop koffie of thee bij het BuitenCentrum ga je op pad.

1 2 3 4 5 6 7
11
NP Logo
Tip je vrienden
Tip