Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Ringslang bevrijd! Een 'ingewikkelde' zaak
Ringslang bevrijd! Een 'ingewikkelde' zaak

Het is al weer een paar weken geleden dat ik op vrijdagavond een berichtje kreeg van een collega van Natuurmonumenten. Hij had op zijn beurt weer een berichtje gekregen van één van de begeleiders van de Junior Rangers. Junior Ranger Rosalie, had ’s morgens tijdens het uitlaten van haar hond, een ringslang gevonden in een hekwerk in de buurt van de Hellendoornse Berg. Loopt het goed af?

Nieuwsgierig hoe een beverrat schedel eruit ziet?
Nieuwsgierig hoe een beverrat schedel eruit ziet?

In de expositieruimte van het Natuurmuseum vind je nu de indrukwekkende expositie “Schedels en botten.”

Alpenwatersalamanders op de Holterberg
Alpenwatersalamanders op de Holterberg

Een spannende nieuwe vondst op de Holterberg! Alpensalamanders komen in dit gebied normaal niet voor. Misschien zien we ze de komende jaren wel steeds vaker in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

BNNVARA programma ‘3 Op Reis’ ontdekt Overijssel
BNNVARA programma ‘3 Op Reis’ ontdekt Overijssel

Reizen gaat er de komende tijd compleet anders uitzien, iets wat de makers van het BNNVARA-programma ‘3 op Reis’ als geen ander beseffen. In het aankomende seizoen spelen hun reisavonturen zich dan ook dichtbij huis af. Op zoek naar de mooiste bestemmingen en inspirerende verhalen kan Overijssel daarin natuurlijk niet ontbreken.

De deuren van Natuurmuseum Holterberg zijn weer open vanaf 1 juni!
De deuren van Natuurmuseum Holterberg zijn weer open vanaf 1 juni!

Vanwege Corona moest Natuurmuseum Holterberg voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog de deuren sluiten. De deuren gaan weer open!

Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer
Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg wordt daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

Kamsalamanders Sallandse Heuvelrug doen het weer goed
Kamsalamanders Sallandse Heuvelrug doen het weer goed

De kamsalamanders hebben de droogte en het ranavirus overleefd, concludeert een opgeluchte boswachter Ruben Vermeer. Deze week onderzocht hij de poelen waarin ze voorkomen. De zeldzame reptielen blijken weerbarstig en overleefden ondanks een zeer zwaar jaar.

Mountainbikers maken ommetje voor zandhagedis
Mountainbikers maken ommetje voor zandhagedis

Vanaf maandag 30 maart 2020 wordt een deel van de blauwe MTB-route Sallandse Heuvelrug nabij de singletrack langs het Hazenpad en de Grensweg in Holten afgesloten. Dit is nodig om de zandhagedis te beschermen, die daar veel voorkomt. De route wordt omgeleid via de Plaggenweg en de Haarlerweg. Ter plaatse wordt de omleiding aangegeven met de bekende blauwe MTB-route bordjes. De omleiding duurt tot ten minste 1 oktober a.s.

Ga lopend of op de fiets naar de Sallandse Heuvelrug, laat de auto thuis.
Ga lopend of op de fiets naar de Sallandse Heuvelrug, laat de auto thuis.

Met dit mooie weer is de verleiding groot om naar de Sallandse Heuvelrug te gaan. Heb jij of je gezinsleden gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heb je geen klachten? Houd je dan strikt aan de maatregelen van het RIVM als je een frisse neus gaat halen.

Alert Coronavirus (COVID-19)
Alert Coronavirus (COVID-19)

Maatregelen en gevolgen Coronavirus (COVID-19)

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip