Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Eerste Lammetjesfeest bij Erve De Pas
Eerste Lammetjesfeest bij Erve De Pas

Op 2de paasdag (maandag 13 april) staat Erve de Pas in het teken van het voorjaar! Voor jong en oud is er op deze dag van alles te beleven. Breng een bezoek aan de lammetjes, snuffel rond bij de kramen met lokale producten, doe de speurtocht in de Speelnatuur en kijk hoe de herder de schapen bij elkaar drijft met haar honden.

Start uitvoering natuurherstelwerkzaamheden Zunasche Heide
Start uitvoering natuurherstelwerkzaamheden Zunasche Heide

Vanaf 19 februari wordt er gewerkt aan natuurherstel op de Zunasche Heide. Zunasche Heide is een onderdeel van de aanpak om de natuur in het Natura-2000 gebied Sallandse Heuvelrug te beschermen en te versterken. Staatsbosbeheer voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Overijssel.

StrongmanRun groeit uit tot YU MAN RACE OBSTACLE RUN
StrongmanRun groeit uit tot YU MAN RACE OBSTACLE RUN

De nieuwe koers en daarbij behorende nieuwe naam van de StrongmanRun is bekend. Het event gaat verder als YU MAN RACE. Ook de StrongSisterRun wordt onderdeel van de YU MAN RACE. Dit betekent geen verschil meer tussen mannen en vrouwen. Op 5 en 6 september 2020 vindt de eerste YU MAN RACE plaats.

Verwijderen fijnsparren i.v.m. letterzetter van januari tot half maart 2020
Verwijderen fijnsparren i.v.m. letterzetter van januari tot half maart 2020

Staatsbosbeheer gaat tussen januari en half maart in diverse percelen op de Sallandse heuvelrug en Borkeld fijnsparren verwijderen die zijn aangetast door de letterzetter. We gaan dit doen om het bos gezond te houden en om de veiligheid langs de paden te garanderen.

Houtoogst Eelerberg - van januari tot half maart 2020
Houtoogst Eelerberg - van januari tot half maart 2020

Project Gagelmansven Hellendoorn wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2019
Project Gagelmansven Hellendoorn wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2019

Met de Landschapsprijs stimuleert Landschap Overijssel gemeenten om zich in te zetten voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar is de prijs niet naar een gemeente gegaan, maar naar een gemeentelijk project. Het winnende project komt uit de gemeente Hellendoorn, het Gagelmansven. Met z’n allen hebben de deelnemers van de groep de prijs in ontvangst tijdens de Contactdag Gemeenten. Dit is een netwerkbijeenkomst die Landschap Overijssel jaarlijks organiseert voor ambtenaren en bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het landschap in hun gemeente, dit jaar in Partycentrum De Zandstuve in Den Ham. Naast het project Gagelmansven waren de projecten Bees are Few (Hof van Twente) en de Trekvaartzone (Kampen) genomineerd. De inwoners van Overijssel hebben massaal meegestemd.

De nieuwe herfstcollectie is uit!
De nieuwe herfstcollectie is uit!

De herfst is weer begonnen! Kom naar de Sallandse Heuvelrug voor een feest van kleuren en geuren. Bladeren vallen van de bomen en paddenstoelen schieten uit de grond. Een heerlijk moment om naar buiten te gaan. In de herfst zijn er heel veel leuke activiteiten in en buiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Gezamenlijk zomerkamp Junior Rangers
Gezamenlijk zomerkamp Junior Rangers

De Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en van Nationaal Park Weerribben-Wieden hadden op 20, 21 en 22 september een gezamenlijk kamp in De Wieden ( dank aan Natuurmonumenten voor de gastvrijheid!)

Publiek loopt weg met KUDDE
Publiek loopt weg met KUDDE

Natuurtheatervoorstelling KUDDE van start. 15 jaar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De natuur heeft de paarse loper uitgerold: De prachtig bloeiende heide is voor iedereen een aangename verrassing. Kijk voor meer activiteiten op www.paarseloper.nl

Zondag 25 augustus 2019 Fotoworkshop WNF bij Natuurmuseum Holterberg
Zondag 25 augustus 2019 Fotoworkshop WNF bij Natuurmuseum Holterberg

Ook dit jaar wordt er een fotoworkshop voor kinderen georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Natuurmuseum en IVN op zondag 25 augustus. Voor jonge natuurliefhebbers, met een passie voor fotografie, is er een interessante route uitgezet om de mooiste foto’s te kunnen maken. Er zullen ook WNF en IVN fotografen meelopen om de beste tips te delen. Natuurlijk vinden we het ook erg gezellig als ouders meelopen.

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip