Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap
De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap

Na een welverdiende winterslaap is de heideslak vanaf 1 april weer volop in bedrijf. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos rijdt. In de slak is voldoende ruimte voor zeven personen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De Heideslak neemt u weer graag mee!

Provinciaal Inpassingsplan (PIP) vastgesteld
Provinciaal Inpassingsplan (PIP) vastgesteld

In het Natura 2000-gebied Sallandse Heuvelrug gaan provincie en partners de kwetsbare natuur herstellen en versterken. Daarnaast wordt het aangrenzende gebied de Zunasche Heide hersteld en weer in verbinding gebracht met de Sallandse Heuvelrug. Provinciale Staten hebben op 27 februari 2019 het definitieve Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de Sallandse Heuvelrug vastgesteld. Het PIP voor de Sallandse Heuvelrug ligt inclusief bijlagen ter inzage van 26 maart tot en met 6 mei 2019.

Voortgang herstel heidelandschap
Voortgang herstel heidelandschap

Op de Sallandse Heuvelrug werken Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten samen aan het herstel van het heidelandschap. Graag delen wij met u wat er op dit moment in het gebied gebeurt en wat u de komende weken kunt verwachten.

Onderzoek naar doodgereden reptielen op MTB-routes
Onderzoek naar doodgereden reptielen op MTB-routes

Vele mountainbikers maken gebruik van de uitdagende MTB-routes over de Sallandse Heuvelrug. Echter worden er regelmatig reptielen als de zandhagedis en de hazelworm doodgereden.

Inloopmiddagen ontwikkeling Zunasche Heide
Inloopmiddagen ontwikkeling Zunasche Heide

De komende jaren gaat Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Overijssel aan de slag met de Zunasche Heide. Op dit moment is een team van Staatsbosbeheer bezig met het verder uitwerken van het inrichtingsplan, dat samen met de omgeving tot stand is gekomen. Elke laatste woensdag van de maand organiseert het team een inloopmiddag in buurthuus ’t Hexel in Nijverdal, waar u kunt binnenlopen met uw vragen. Graag nodigen zij u uit om langs te komen als u daar behoefte aan heeft.

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip