Maak een ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel
Speciale rijdag Rijssens Leemspoor
1 april - 20 mei
Rijssen
4,00 - 7,00

Maak een ritje met de trein. In Rijssen ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden.

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstoffen op vervoerden. Je kan dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken. Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg 78b is eenvoudig te vinden. Je kan hier van 30 maart tot en met 2 november een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen. Op tweede paasdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag vertrekt er tussen 12.00 uur en 16.00 uur, elk half uur een trein. Omdat een ritje niet té lang duurt, is het heel geschikt voor een kort uitstapje met kleine kinderen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan onder andere een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Wanneer

-
-
-
Meer informatie
Prijzen
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 4,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 7,00

Kinderen onder de drie jaar reizen gratis mee.

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Toerisme Rijssen-Holten.
NP Logo
Tip je vrienden
Tip