Een mountainbiketoertocht van 30 kilometer in het donker
Wilgenweard Nightbike Experience
30 dec 2019
Nijverdal
18:00

Met je voorlamp baan je je een weg door het donkere bos. De reflectoren wijzen je de weg... Geniet van de bijzondere ervaring van het mountainbiken in het donker bij de Wilgenweard Nightbike Experience.

Maandag 30 december organiseert de Wilgenweard in Nijverdal de Wilgenweard Nightbike Experience. Deze 30 kilometer lange mountainbiketoertocht in het donker wordt voor de zevende keer georganiseerd.

Bijzondere ervaring
De toertocht voert de mountainbikers over brede zandpaden door de bossen van de Sallandse Heuvelrug, over schouwpaden door het Reggedal en over de harde weg.
Herman Pronk, mede eigenaar van De Wilgenweard is één van de organisatoren van de tocht. Zelf maakt hij regelmatig in het donker zijn kilometers op de mountainbike. “Het is heel bijzonder om in het donker door het bos te mountainbiken. De sfeer is anders en het is bijzonder uitdagend. Bij de Nightbike Experience zitten bijv. een aantal mooie klimmetjes waarvan je de lengte in het donker moeilijk kunt inschatten. Je ziet dan niet precies hoever je nog moet. Een aparte ervaring”.

Wanneer

Meer informatie

Verlichting
Uiteraard moet je beschikken over goede verlichting op de mountainbike. “We hebben een aantal mountainbikes voor de verhuur beschikbaar, die volledig uitgerust zijn voor de Nightbike Experience. Daarnaast geven we graag advies over welke verlichting je het beste kunt gebruiken op je mountainbike.”

Veiligheid
Voor de bewegwijzering van de Nightbike Experience wordt gebruik gemaakt van reflectoren. “Deze zijn heel goed zichtbaar, verdwalen is geen optie” volgens Pronk. De route gaat nadrukkelijk niet over kleine bospaden. “De route en de afdalingen zijn zo veilig mogelijk gekozen. En uiteraard is er, net als bij een mountainbiketocht overdag, halverwege een verzorgingspost.”

Informatie Alle informatie over de nightbiketocht is te vinden op
https://www.wilgenweard.nl/nightbike-experience

Inschrijfgeld is € 6,50 voor NTFU leden, € 8,50 voor niet leden.

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist Info Hellendoorn-Nijverdal.
NP Logo
Tip je vrienden
Tip