Sans Goldrush Survivalrace
30 nov 2019
Nijverdal
08:00
100,00

Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en routezoeken middels kaart/kompas-oefeningen) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement.

De grote diversiteit van deze sport, de soms raadselachtige uitdagingen en de brute survivalaspecten worden in één grote sportieve cocktail gemengd met de Sans GOLDRUSH Survivalrace als eindproduct.

Duo´s dienen zich middels diverse IQ-opdrachten te verplaatsen per mountainbike, step, kano, rennend of een combinatie van deze, vanzelfsprekend gebruikmakend van kaart en kompas. Alle kaart/kompas onderdelen hebben een intelligentie opdracht als basis en daarom zijn niet alleen de snelle fietsers of goede lopers per definitie in het voordeel. De combinatie van deze IQ-opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek in de huidige sportwereld. Het meest complete team wint dus deze bikkelwedstrijd.

Wanneer

Meer informatie
Prijzen
Entreeprijs
€ 100,00

In het hart van het mountainbike-Walhalla, zal o.a. het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en vanzelfsprekend onze prachtige gemeente Hellendoorn wederom fungeren als strijdtoneel voor sportfanaten die vele uren lang, de strijd onafgebroken met elkaar en de elementen aangaan.

De deelnemers zullen hun reserves meerdere malen zullen moeten aanspreken om in een moordend tempo hun deadlines te halen. Binnen een straal van 15 kilometer doen deelnemers vele markante plekken en zeker ook minder bekende gebieden aan alwaar men diverse special tasks dienen uit te voeren. Boogschieten, abseilen, houthakken, maar ook zeer pittige (touw- en klim)hindernissen, tijdens de toch al niet eenvoudige route, zullen het uiterste vergen van alle koppels. De deelnemers krijgen daarentegen de kans prachtige onbekende gebieden te doorkruisen op de Sallandse Heuvelrug. Winterse taferelen completeren het plaatje.

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist Info Hellendoorn-Nijverdal.
NP Logo
Tip je vrienden
Tip