Palmpasen in Hellendoorn, een kleurrijk schouwspel
Palmpasenoptocht AFGELAST!
eergisteren
12:30

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomst plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Ook dit jaar organiseert Oald Heldern De Noaberschop de Palmpasenoptocht in het centrum van het dorp. Palmzondag 5 april a.s. is het weer zover.

De optocht wordt begeleid met dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel. Ook de Cottonville Bigband brengt muziek ten gehore.
Er rijdt een paard- en kleedwagen met een accordeonspeler mee en Klepperderk zal de stoet voorafgaan. Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen en de Folkloristische Dansgroep.
De grootste Palmpasenoptocht van Nederland biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om de palmpasenrondgang te bekijken.

De route verloopt als volgt. Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt. Op het eindpunt krijgen de deelnemende kinderen een sinaasappel. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt.

Wanneer
meer informatie

Het plezier dat afstraalt van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en van de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht.

Palmpasenoptocht
Palmzondag 5 april 2019 om 12.30 uur
Vertrek: Schapenmarkt Hellendoorn

NP Logo
Tip je vrienden
Tip