Voorjaarsvakantie
Uilenballen pluizen en uilenmasker maken
16 februari
Holten
11:00 - 17:00
4,75 - 6,75

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomst plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Hele dag uilenballen pluizen in Natuurmuseum Holterberg. Onder leiding van een ranger van het natuurmuseum kunnen kinderen uilenbraakballen pluizen.

Uilen eten vooral muizen die ze in hun geheel doorslikken. De volgende dag produceert de uil een braakbal, vol muizenbotjes. “Braakballen pluizen is een leuke en leerzame bezigheid. Het leuke is dat de botten van mensen en muizen, zoogdieren, bijna hetzelfde zijn. Heeft oma of opa net een nieuwe heup gekregen? Dan zoeken we het botje er wel even bij”, aldus de ranger van het museum.

In de voorjaarvakantie is het museum iedere dag open van 11.00 – 17.00 uur.

Wanneer
-
meer informatie
Prijzen
Entreeprijs
€ 6,75
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 4,75

Kinderen onder de drie jaar gratis.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip