ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel
Rijssens Leemspoor
1 juni - 31 oktober
Rijssen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomst plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg is eenvoudig te vinden. Vanaf hier kun je, elk heel uur, een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kunt u zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop.

Wanneer
1 jun - 31 okt 2020
  • elke zaterdag | - uur
meer informatie
Prijzen

Routekaart voor volwassenen €5,00
Kinderen van 3 t/m 12 jaar €3,00
Kinderen van 0 t/m 2 jaar reizen gratis mee.

Voor groepen buiten rijdagen gelden bovenstaande tarieven met een minimum van 50 euro.

Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Heel geschikt als uitstapje voor het gezin of met vrienden, maar ook als onderdeel van een familiedag, bedrijfsuitje. buurtfeest, enz.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip