ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel
Rijssens Leemspoor
gisteren
Rijssen
10:00 - 16:00

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Je kunt opstappen bij de loods aan de Markeloseweg 78b èn bji het Station Koerbelt, aan de Arend Baanstraat. Vanaf hier kun je, elk half uur, een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kunt u zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop.

Wanneer
-
meer informatie
Prijzen

Routekaart voor volwassenen €5,00
Kinderen van 3 t/m 12 jaar €3,00
Kinderen van 0 t/m 2 jaar reizen gratis mee.

Voor groepen buiten rijdagen gelden bovenstaande tarieven met een minimum van 50 euro.

Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Heel geschikt als uitstapje voor het gezin of met vrienden, maar ook als onderdeel van een familiedag, bedrijfsuitje. buurtfeest, enz.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip