Maak een ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel
Rijssens Leemspoor
1 juni - 31 okt 2020
Rijssen
3,00 - 5,00

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg is eenvoudig te vinden. Vanaf hier kun je, elk heel uur, een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Wanneer

1 jun - 31 okt 2020
  • elke zaterdag | - uur
meer informatie
Prijzen
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 5,00

.Kinderen onder de drie jaar reizen gratis mee

Rijdagen en -tijden

De trein rijdt elke zaterdag en vertrekt dan om 13.00, 14.30 en 16.00 uur vanaf de loods aan de Markeloseweg 78b. In de zomervakantie (11 juli tot en met 22 augustus) en de herfstvakantie (11 oktober tot en met 24 oktober) wordt er ook op dinsdag en donderdag gereden.

I.v.m. het coronavirus willen graag dat je bij aankomst het registratieformulier invult zodat we je bij een onverhoopte corona-uitbraak kunnen informeren.

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Toerisme Rijssen-Holten.
NP Logo
Tip je vrienden
Tip