OERRR Paddenstoelensafari op De Sprengenberg
24 oktober
Haarle (Hellendoorn)
14:00 - 15:30

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Groot en klein, rood, wit of paars; paddenstoelen heb je in alle soorten en maten.
Ga deze herfst met de boswachter mee op paddenstoelenspeurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Deze activiteit duurt 2 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar.

Groot en klein, rood, wit of paars; paddenstoelen heb je in alle soorten en maten. Ga deze herfst met de boswachter mee op paddenstoelenspeurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Deze activiteit duurt 2 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar..

Groot en klein, rood, wit of paars; paddenstoelen heb je in alle soorten en maten.
Ga deze herfst met de boswachter mee op paddenstoelenspeurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Deze activiteit duurt 1,5 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. 

Wanneer
-
meer informatie

Met de boswachter op zoek naar paddenstoelen

Hoe herken je paddenstoelen, hoe ruikt een stinkzwam en waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Wandel mee met de boswachter over de kleurrijke Sprengenberg. Verwonder je over de vele paddenstoelen, struin door de afgevallen bladeren en knabbel tussendoor op een beukennootje. Misschien zie je wel een eekhoorn die ze aan het verzamelen is.

Tip: neem een klein spiegeltje mee. Daarmee kun je heel goed de onderkant van een paddenstoel bekijken!

<blockquote>
<p>Ook OERRR worden? Een lidmaatschap kost 1,25 euro per maand. <a href="https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/oerrr/meld-je-kind-aan">Klik hier om lid te worden</a> of schrijf je kind in bij informatieschuur De Pas.​​</p>
</blockquote>

Handig om te weten:

Ivm corona is het verplicht om vooraf een ticket te kopen. Het is niet mogelijk om op de dag zelf nog aan te sluiten. Ben je verkouden of heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis! Tijdens deze excursie worden de RIVM richtlijnen gevolgd. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Koop dus van tevoren online een kaartje. Geschikt voor kinderen van 5 - 12 jaar, alleen onder begeleiding van een volwassene. Trek stevige schoenen of laarzen aan en neem evtueel regenkleding mee. Dit is geen activiteit voor volwassenen, daarom bij voorkeur 1 begeleider per kind(eren). Deze activiteit is niet geschikt als kinderfeestje. Kijk voor kinderfeestjes bij Natuurmonumenten hier. Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur. LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.

 

NP Logo
Tip je vrienden
Tip