Roepende uilen in het donker op De Sprengenberg
21 nov 2020
Haarle (Hellendoorn)
20:00 - 22:00

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Wandel op 21 november mee met de boswachter en luister in het donker naar de bosuilen van De Sprengenberg.

Wandel op 21 november mee met de boswachter en luister in het donker naar de bosuilen van De Sprengenberg..

Roepende uilen in het donker

Wanneer

-
meer informatie

Prikkel je zintuigen en ontdek de uilen van De Sprengenberg tijdens deze 2 uur durende avondwandeling in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De boswachter weet de weg

Dankzij de vele oude bomen wonen er bosuilen op dit prachtige landgoed. Zij gaan jagen als het donker wordt en vliegen geruisloos door het bos. Hun roep is onmiskenbaar. Een mannetjesuil laat graag horen dat hij de baas is en wil weten of zijn vrouwtje in de buurt is. Zij reageert met haar eigen geluid. Wandel mee met de boswachter en luister naar de roepende uilen. Die weet de weg, ook in het donker... Corona maatregelen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom verlaagd. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen: Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken Nies en/of hoest in je elleboog Ben je verkouden of heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis! I.v.m. corona is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen. Het is niet mogelijk om op de dag zelf nog aan te sluiten.

Handig om te weten:

Er kan helaas een beperkt aantal deelnemers mee. Koop daarom je ticket van tevoren online. Deze wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit. De wandeling start bij de Informatieschuur op Erve De Pas. Draag stevige schoenen

NP Logo
Tip je vrienden
Tip