Wandeling 'OpStap op de Lemelerberg
01 - 30 aug 2020
Lemele

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Onder leiding van een natuurgids Bram Jongsma kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start op 9 juli en 20 augustus bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling van 6 augustus start vanaf de camping.

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. U bent van harte welkom op deze excursie.

Aanmelden

Wanneer

1 aug - 30 aug 2020
  • elke 1e donderdag van de maand | - uur
  • elke 3e donderdag van de maand | - uur
meer informatie

Ga je mee met deze Opstapwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Deze wandeling vindt ook plaats op 20 augustus 2020. Meld u aan via deze link.

Rekening houden met Corona

Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip