Op stap met de schaapherder en kudde op De Sprengenberg
28 oktober
Haarle (Hellendoorn)
07:30 - 12:00

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Wil je zelf ook op pad met herder Wim en zijn schapen op De Sprengenberg? Dat kan! Er zijn op 17, 21 en 28 oktober maar 4 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s).

Wil je zelf ook op pad met herder Wim en zijn schapen op De Sprengenberg? Dat kan! Er zijn op 17, 21 en 28 oktober maar 4 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s)..

Wil je zelf ook op pad met de herder en haar schapen op De Sprengenberg? Dat kan! Je loopt mee met herder Wim of Susanne, die je alles vertelt over wat er bij het hoeden van schapen komt kijken en hoe begrazing bijdraagt aan goed natuurbeheer. Er zijn op 17, 21 en 28 oktober maar 4 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s).

Wanneer
-
meer informatie

"Afdwalers" en prachtige vergezichten

Je helpt mee om "afdwalers" weer op het rechte pad krijgen en onderweg is er genoeg tijd om al je vragen te stellen. Daarnaast geniet je natuurlijk van het heidelandschap op De Sprengenberg met prachtige vergezichten.

Eindeloos glooiende heide

De kudde graast op De Sprengenberg, wat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit is het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa. Naast de eindeloze glooiende heidevelden vind je er akkertjes, landgoederen en bossen. Alles bij elkaar een veilig huis voor veel verschillende soorten planten en dieren. 

Dagtocht met herder

We beginnen de dag vroeg! Je wordt om 7.30 uur op Erve De Pas ontvangen met een kop koffie of thee. Daarna gaan we natuurlijk snel op pad. De route kan variëren en wordt bepaald door de herder. Rond 12.00 uur brengt de herder je weer terug naar het startpunt.  

Handig om te weten:

Deze activiteit is alleen voor volwassenen. Trek goede wandelschoenen Draag een lange broek en beschermende kleding Neem voldoende drinken en evt. eigen lunch mee Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur Wordt er regen verwacht? Neem dan goede regenkleding en een paraplu mee. Het minimale aantal deelnemers voor deze activiteit is 2 personen. Mocht er maar 1 boeking zijn, dan gaat de activiteit niet door.

Corona maatregelen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 4 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen: Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken Nies en/of hoest in je elleboog Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

NP Logo
Tip je vrienden
Tip