Vroege vogels op De Sprengenberg
15 mei
Haarle (Hellendoorn)
07:00 - 09:00

Ben jij een echte earlybird? Dan is deze excursie echt wat voor jou! Wandel mee met de boswachter en ervaar hoe de natuur ontwaakt op De Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Ben jij een echte earlybird? Dan is deze excursie echt wat voor jou! Wandel mee met de boswachter en ervaar hoe de natuur ontwaakt op De Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug..

Ontdek de vogels van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Wanneer

-
meer informatie

Maak een ochtendwandeling over De Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Onderweg ga je naar vogels kijken en luisteren. Dat doen we in de vroege ochtend, dan ontwaakt de natuur en zijn de vogels het meest actief. De boswachter helpt je bij het herkennen van de vogels en kent hun bijzonderheden. Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen een boomklever en een boomkruiper? Zou de roodborsttappuit al terug zijn of misschien een vroege zwartkop? Wist je dat 70% van vogels ‘kijken’ bestaat uit luisteren? Gelukkig kan de boswachter je daarbij helpen.

Handig om te weten:

Er kan helaas een beperkt aantal deelnemers mee. Koop daarom je ticket van tevoren online. De excursie start bij de Informatieschuur op Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle. LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit. Vergeet je verrekijker niet. Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip