Verrassende routes
Fiets de Liberation Route(s) en beleef de bevrijding van Salland en Twente!
2 min
19844 x gelezen

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. Dankzij Liberation Route Europe zijn er op diverse plekken in Salland en Twente verhalen te beluisteren over de belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis.

In de routebeschrijvingen en via luisterplekken zijn persoonlijke verhalen van de geallieerden en inwoners uit gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten en Deventer te lezen en horen. Meer over de Liberation Route Europe vind je op: www.liberationroute.nl.

Luisterplekken

Op 7 locaties in Salland en Twente liggen zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de tijdens de bevrijding van Salland en Twente in 1945.

De verhalen van die plekken kun je beluisteren via telefoonnummer 0900-5423728 of via www.liberationroute.nl. Elke veldkei heeft een QR-code die met een smartphone te scannen is waarmee je ook het verhaal kunt luisteren.

Vier Overijsselse Liberation Fietsroutes en één autoroute

In Overijssel zijn vier fietsroutes en één autoroute ontwikkeld die je langs de luisterplekken leiden. Deze luisterplekken vind je in de regio’s Salland en Twente. Je volgt de bewegwijzering van het fietsknooppuntensysteem. Die leiden je niet alleen langs de luisterplekken, maar ook langs andere bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan de bevrijding van Salland en Twente zoals oorlogsmonumenten, begraafplaatsen en musea.

De vier fietsroutes zijn:

Routeboekje

Er is een routeboekje uitgebracht waarin de routes worden getoond en je de bevrijding van Salland en Twente door de indrukwekkende persoonlijke verhalen die beschreven staan in het boek kan meemaken. Daarnaast staat er in het boekje een overzicht met andere bezienswaardigheden en tips voor overnachtingslocaties. De boekjes zijn te koop bij de VVV’s en Tourist Info’s in Salland en Twente voor € 1,50.

Overnachten in Salland of Twente

In Salland en Twente is er genoeg te doen en kun je je meerdere dagen vermaken. Kijk op visittwente.nl of verslingerdaansalland.nl voor overnachtingsadressen en bezienswaardigheden in deze regio’s.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip