Landschap vol uitdagingen
Een internationale topper: De Holtense Triatlon.
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
2 min
10524 x gelezen

Eens per jaar, aan het begin van de zomer zijn de spannende tracks van de Holterberg exclusief gereserveerd voor de Holtense Triatlon. Een tweedaags evenement van wereldfaam. Topsporters uit onder meer Australië en Zuid-Afrika noteren het al maanden van tevoren in hun agenda. Net als de vele lokale vrijwilligers. Misschien zijn de laatste meters wel het mooist. Als je, aangespoord door honderden enthousiaste supporters, eindelijk de finish bereikt… De ontlading volgt vanzelf.

Wedstrijden en parcours

Het fietsparcours gaat over de heuvels van de Holterberg zelf. De zwemafstand leg je af in een royale zandwinningsplas en het laatste – zinderend spannende – loopgedeelte gaat door het centrum van Holten dat voor de gelegenheid is omgebouwd tot een groots festivalterrein. Houd je van een uitdaging? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Er zijn 11 verschillende afstanden voor meerdere doelgroepen. De top kan zich kwalificeren voor de wereldkampioenschappen maar ook voor de Olympische spelen. Laat je niet afschrikken door de elite races. Iedereen is welkom. Jong en oud. Recreant en topsporter. Van internationale topklasse tot lokaal talent.

Festival

Al 35 jaar is het event elk jaar nog weer beter en sfeervoller dan het jaar ervoor. Dat vinden niet alleen deelnemers maar ook hun fans. Nieuw in 2019 was het foodcourt. Met de allerlekkerste lokale gerechten en een kleurrijk streetfood aanbod. Er zijn podia voor bandjes en optredens voor kinderen. Als je je daar niet op je gemak voelt…

Bloed, zweet en tranen

Meedoen? Een triatlon doe je niet zomaar. Kenners hebben het over een leefstijl. Met veel trainen, veel discipline en eerlijk is eerlijk: minder tijd voor thuis. Leuk aan Holten is dat je gezin gewoon mee kan. Er is genoeg te doen. De kids run bijvoorbeeld of de Vivera run. Willen ze niet zelf deelnemen? Alleen aanmoedigen kan ook. Wedden dat ze het jaar erop wel willen meedoen?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip