Landschap vol natuur
5 fijne winterwandelingen
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
16400 x gelezen

Stt… winter in het bos.... Een winterochtend op de Sallandse Heuvelrug. Misschien ligt er al een dun laagje rijp op de takken. Het is stil. Sereen stil. Helemaal als er sneeuw is gevallen. Niet het gebruikelijke gekwetter van vogels, geen gekwaak van kikkers. Hooguit het geritsel van een bodemdiertje tussen bevroren blad. Saai dus? Nee hoor: geen seizoen is zo verrassend als de winter. Heb je wel eens oog in oog gestaan met een ree? Je dag kan niet meer stuk. De verstilde vergezichten worden misschien wel verstoord door een wegsprintende haas. De kans dat je een roofvogelnest tussen de kale takken spot is groot. Luister naar de specht. Hij trekt zich als enige niets aan van de winter. Hieronder vind je onze favoriete warme winterwandelingen. De beste plekken om op te warmen rondom een houtkachel. En de mooiste heuvels om met een sleetje van af te roetsjen. Dus: muts op. Sjaal om en hop naar buiten!

5
12 december: Bossafari

Ga samen met je kinderen mee met de boswachter en ontdek de Sallandse Heuvelrug met al je zintuigen: ruik, proef, zie en hoor de natuur! Ook leuk voor opa's en oma's.

Lees meer
4
19 november t/m 19 december: Vollemaanwandeling

Beleef de Sallandse Heuvelrug in het schijnsel van de volle maan. Ga op pad met de gids en maak samen een wandeling door de mystiek verlichte bossen en heidevelden.

Lees meer
3
27 december: Winter-uitbuikwandeling

Maak samen met de gids of boswachter van Staatsbosbeheer een wandeling over de Sallandse Heuvelrug met als thema: Ode aan het Landschap!

Lees meer
2
28 december: Bosuilen van de Sallandse Heuvelrug

In het bos leven diverse dieren waaronder de bosuil. In december zijn uilen actief op zoek naar een partner, hun roep is dan goed te horen.

Lees meer
1
30 december: Schemerwandeling

Wandel bij het vallen van de avond mee met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug. De zon gaat onder, de natuur komt tot rust. Nachtdieren ontwaken en laten zich misschien nog wel horen of zien!

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip