Landschap vol plezier
De 3 leukste restaurants voor kinderen met volop speelplezier
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
2 min
13884 x gelezen

Verleidelijk toch, om na een lange dag in de natuur niet zelf te hoeven koken? Dat is op de Sallandse Heuvelrug geen enkel probleem. Er zijn volop easy-going restaurants die je kinderen graag welkom heten. Vuile kleren? Daar kijkt niemand van op. Honger en dorst? De bediening anticipeert razendsnel. En mochten ze nog puf hebben dan is er altijd wel een zandbak of speelhoek. Met levensgrote legoblokken, knutselspullen of spelletjes. Kun jij ondertussen van je drankje genieten. Op zondag zijn er buffetten en mogen ze zelf hun bord volscheppen. Wie weet met de lekker klaargemaakte en uitdagend gepresenteerde groente? Een flesje of potje opwarmen kan er ook. Net als je baby verschonen. Bij lekker weer zijn er terrassen in de zon. In de herfst en winter geniet je rondom een knapperende haard. Onderstaande tips komen van – en wie kunnen het nu beter weten - jonge ouders. De restaurants zijn soms hip, maar altijd relaxed, lekker en betaalbaar. Smakelijk!

3
Camping De Noetselerberg

Op deze camping hebben ze een Bistro. Bistro de 'Oale Stè' is een mooi en gezellig restaurant waar met de hele familie heerlijk kan worden gegeten. De Bistro heeft een groot terras waar je lekker kunt genieten van de zon. Van april tot en met oktober is de Bistro geopend. En is het slecht weer? Bij Camping de Noetselerberg is een indoor speeltuin, waar je lekker binnen kunt spelen. Kom klimmen en klauteren!

Lees meer
2
Tastoe

Midden op het dorpsplein (Smitsbelt) in Holten zit dit Grand Cafe. Zeven dagen in de week serveren zij met veel enthousiasme en kwaliteit, bijvoorbeeld een lunch met vers belegde broodjes of een fair-trade kop koffie. In de zomer is het plein een waar speelparadijs door de waterfonteintjes voor kinderen. Binnen is een leuke kinderhoek ingericht.

Lees meer
1
Speelboerderij Dondertman

Even tot rust tijdens het fietsen is goed mogelijk op deze kinderboerderij. Het eigentijds ingerichte Boshuus beschikt over een ruim terras waar het goed toeven is. Wie de kinderboerderij bezoekt kan vrij gebruik maken van de zitjes op de weide. Daar mag ook zelf meegenomen eten/drinken worden gebruikt (alcohol verboden). Uberhaupt mag een bezoek aan Kinderboerderij Dondertman niet ontbreken als je hier in de buurt bent. Deze attractie is al meerdere keren door ANWB uitgeroepen tot "Beste uitje van Overijssel".

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip