Doe-tips
5x heerlijk eten op de Sallandse Heuvelrug
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
24112 x gelezen

Op de Sallandse Heuvelrug vind je, op de meest geweldige locaties, bijzondere restaurants waar je meer dan gemiddeld geniet. Omringd door naaldhout, in bostuinen of op zonnige terrassen. Wat de restaurateurs naast de fascinerende ligging en uitzichten met elkaar delen? De liefde voor lokale, pure producten, de passie voor mooie wijnen en de nog oprechte aandacht voor hun gasten. Je voelt aan alles dat je welkom bent. Dat alom aanwezige streven naar perfectie is ook bij professionele fijnproevers niet onopgemerkt gebleven: Sommige restaurants zijn door Michelin beloond met een ster of een BIB-gourmand. Die laatste staat voor uitzonderlijk goed eten tegen acceptabele prijzen. Laat je dus gerust verleiden. Proef inspirerende gerechten en geniet van verrassende smaakcombinaties. Bovendien zijn er nog een aantal chefs, gerants en sommeliers waarvan wij denken dat die ook het ontdekken waard zijn. Al zijn we dan niet van Michelin, we hebben er toch een aantal voor je op een rijtje gezet:

5
Hotel `t Losse Hoes/Gasterij de Kruidentuin

Hotel 't Losse Hoes/Gasterij de Kruidentuin is schitterend gelegen aan de voet van de Holterberg, in het bos van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Lees meer
4
Restaurant & Hotel Hoog Holten

Verscholen in de bossen van De Sallandse Heuvelrug ligt Restaurant & Hotel Hoog Holten, bekroond door Michelin met een Bib Gourmand. Kom en geniet van heerlijke gerechten en de veelgeprezen gastvrijheid.

Lees meer
3
Bistro De Holterberg

Bistro de Holterberg ligt boven op de Holterberg en is goed te herkennen aan de oud-gele kleur. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de omgeving. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om 20 kilometer ver te kijken.

Lees meer
2
Landgoed de Uitkijk

Landgoed de Uitkijk is een sfeervol hotel-restaurant in Hellendoorn, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op de grens tussen Salland en Twente. Deze fantastische ligging en het prachtige vergezicht (De Uitkijk) maken een bezoek aan het hotel meer dan de moeite waard.

Lees meer
1
De Swarte Ruijter

Middenin de bossen van de Sallandse Heuvelrug ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter, bekroond met een Michelinster.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip