Landschap vol uitdagingen
Top 11 buitensportevenementen: jouw bucketlist!
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
2 min
14223 x gelezen

De Sallandse Heuvelrug is de buitensportregio van Nederland. Met volop hardcore outdoor evenementen en adrenaline kicks voor doorgewinterde sporters en natuurliefhebbers. Ruig, spannend en ongepolijst. Grensverleggend ook. De snelle, uitdagende trajecten met imposante hoogteverschillen voeren afwisselend door donkere naaldbossen, glooiende heidevelden en pittige zandverstuivingen. De Sallandse Heuvelrug organiseert een van de grote jaarlijkse evenementen. Met diverse afstanden, spannende obstakels en steeds snellere tijden. Dus: Ga je graag aan kop? Wil je je grenzen verkennen en ben je niet bang om vies te worden? Zet dan koers naar de Sallandse Heuvelrug. Wij zetten de must-do’s voor je op een rij

11
Ravijnloop AFGELAST

Dit jaar is alweer de 23e editie van de Ravijnloop. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud. Ook wordt er een speciale kidsrun georganiseerd.

Lees meer
10
Regge Survival GEANNULEERD

De Reggesurvival is in een aantal jaren uitgegroeid tot een evenement met een grote naamsbekendheid. Niet alleen uit Nijverdal kent deze survival veel deelnemers maar ook ver daar buiten.

Lees meer
9
Sans Goldrush Survivalrace

Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en routezoeken middels kaart/kompas-oefeningen) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement.

Lees meer
8
Sans Online Diepe Hel Night Run

Spanning, Sfeer & Sport zijn dé drie elementen die prachtig samensmelten tijdens de Night Run van de Diepe Hel Holterbergloop op zaterdagavond 26 oktober 2019.

Lees meer
7
Santa Run

Op zondag 22 december vindt de eerste editie van de beroemde Rotary Santa Run plaats, het leukste winterevenement in het centrum van Nijverdal.

Lees meer
6
SallandTrail

Op zaterdag 12 maart vindt voor de negende keer de SallandTrail plaats. Een pittige natuurloop voor hardlopers met afstanden van 25, 50 en zelfs 80 km.(50Mijl). De SallandTrail is een recreatief loopevenement met dit jaar ongeveer 1000 deelnemers.

Lees meer
5
Dutch Masters of MTB

Dutch Masters of MTB: dé ultieme uitdaging van 200 km voor iedere MTB’er en cyclocrosser!

Lees meer
4
Haarlerbergloop

De Stichting Jeugdraad Haarle prijst zich gelukkig de Haarlerbergloop te kunnen organiseren. Dankzij een groot aantal vrijwilligers en diverse grondeigenaren op en bij de Sallandse Heuvelrug, wordt weer een uitdagend hardloopevenement aangeboden.

Lees meer
3
Diepe Hel Holterbergloop

Er is geen hardloopwedstrijd in Nederland zoals de Diepe Hel Holterbergloop. De omgeving en het uitdagende parcours is voor alle hardloopniveaus een bijzondere loop.

Lees meer
2
DRW Run Bike Run

Op zondag 3 november 2019 organiseren we onder auspiciën van de NTB voor de 19e keer de DRW Run Bike Run te Nijverdal over de prachtige “Sallandse Heuvelrug”.

Lees meer
1
Wilgenweard Nightbike Experience

Met je voorlamp baan je je een weg door het donkere bos. De reflectoren wijzen je de weg... Geniet van de bijzondere ervaring van het mountainbiken in het donker bij de Wilgenweard Nightbike Experience.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip