Landschap vol natuur
10 tips om de natuur in huis te halen.
3 min
3539 x gelezen

We kunnen niet meer massaal de natuur in trekken, maar we kunnen de natuur wel in ons huis halen. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN geven lees-, kijk- en doe-tips hoe je thuis de natuur kunt beleven, gewoon vanuit je luie stoel, of je tuin of balkon.

10
Virtueel wandelen op de Sprengenberg

Niet meer naar buiten om de mooiste wandelingen te maken? Virtueel wandelen kan ook! Zo kun je met streetview in google maps de oranje wandelroute op De Sprengenberg volgen.

Maak de virtuele wandeling >
9
Knutsel een mini Tiny Forest

Mis je het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis!

Je hebt nodig: - Kleine takjes of houtjes - Blaadjes - Lijm - Plakband

Bekijk hier hoe je de mini Tiny Forest maakt >
8
Bosbaden in je tuin

In Japan is bosbaden, oftewel Shinrin-yoku, een manier om je lichaam en geest te helen door middel van de natuur. Er is aangetoond dat stresshormonen tot wel 30 dagen lang verlaagd blijven na zo'n bosbad. Deze bosbad-oefeningen kun je zelf in je eigen tuin doen. Ga je toch naar met bos? Doe dit dan in je eentje en houd de richtlijnen van het RIVM aan.

Bekijk hier de bosbad-oefeningen >
7
Binnenbos in je huiskamer

Wil je de natuur thuis beleven met mooie binnenplanten? Dat ziet er niet alleen gezellig uit, planten in huis (zéker als je thuis moet werken) zijn ook nog eens bewezen gezond! Maar wat zijn de beste planten en waarom?

Bekijk hier de beste planten voor in huis >
6
Nestmateriaalhouder maken

Buiten zijn de vogels momenteel druk in de weer met het bouwen van hun nestjes. Voor deze nestjes hebben ze een heleboel soorten materiaal nodig, zoals: takjes, stokjes, mos, gras, veren en blaadjes. Ze vliegen dag in dag uit naar het nest toe met nieuwe materialen. Zoek jij nog wat leuks om te doen? Help de vogels een handje door nestmateriaal voor ze op te hangen in de tuin. Daar zullen de vogels heel blij mee zijn en het is zelf erg leuk om naar te kijken.

Bekijk hier hoe je de nestmateriaalhouder maakt >
5
Moestuinplan

Je wilt aan de slag met moestuinieren, maar je weet niet waar te beginnen? Met dit tuinplan maak je een vliegende start met je eigen moestuin. Bekijk het voorbeeld tuinplan en lees de tips. Aan de hand van een aantal vragen, maak je een plan voor jouw moestuin. Ga snel aan de slag met een goed plan voor je moestuin.

Het moestuinplan >
4
3 x natuur op je scherm

Een natuurfilm kijken om stress en vermoeidheid te verminderen? Goed idee! Wist je dat kijken naar de natuur op televisie veel gezondheidsvoordelen heeft? Daarom raden we een aantal natuurfilms en series aan. Dichterbij huis ga je de natuur niet krijgen. Dus, waar wacht je nog op? Breng de natuur naar je beeldscherm met deze drie tv-tips, en ervaar de positieve effecten.

Bekijk de 3 TV tips >
3
Groen moment in je routine

Plan een vast groen moment in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Even je hoofd leegmaken, wat groens doen en tot jezelf komen. Neem elke dag de tijd om van de natuur te genieten en laat je gedachten opbloeien tot creatieve ideeën!

2
Broeikastje maken

Wist je dat je heel makkelijk zelf een broeikasje kunt maken? Hang 'm op voor het raam en verwonder je over de plantjes die in rap tempo groeien!

Zo maak je het >
1
Ontdekkingsreis in eigen tuin

De lente lonkt en basisscholen zijn gesloten. De hoogste tijd voor een ontdekkingsreis met je kinderen door de natuur rond je eigen huis. Onze boswachters hebben opdrachten verzameld die je in jouw eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes.

Ga naar de opdrachten >

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip