Doe-tips
De 5 meest romantische tips op de Sallandse Heuvelrug
3 min
2814 x gelezen

Sprookjes bestaan niet. Maar de Sallandse Heuvelrug wel! Wil je je nieuwe date beter leren kennen? Heb je trouwplannen? Of kan je relatie wel een romantisch weekend gebruiken? De Sallandse Heuvelrug zit boordevol romantiek. Wat denk je van hand in hand door een donker bos? Of eindeloos picknicken op de hei? Liever wat sportiever? Mogelijkheden genoeg. En dan ’s avonds met een whisky bij het vuur. Jij, je liefste. De tijd mag even uit.

5
Dineren bij de Swarte Ruijter

Eten bij kaarslicht en weten dat alleen het allerbeste goed genoeg is. Chef Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter laat zich inspireren door de natuur van de Sallandse Heuvelrug. Het peperkruid, de paddenstoelen en de veldzuring worden vers geplukt. Het wild komt rechtstreeks van de jager. Fijnproevers proeven dat. Net als de inspecteurs van Michelin. Die belonen De Swarte Ruijter al jaren met een ster. Liever niet naar huis rijden? De tuinkamer vormt een perfecte afsluiting van de avond.

Meer over de Swarte Ruijter
4
Adembenemend mooi

Stevige schoenen aan, rugzak om en gaan! Deze ruige wandeling heet niet voor niets de Woeste route Sprengenberg. Je wandelt ruim 17 km door donkere bossen, langs een oud jachtslot, tussen nieuwsgierige hooglanders en uitgestrekte heidevelden. Opvallend zijn de grote hoogteverschillen. Neem de tijd voor prachtige vergezichten. De natuur geeft nieuwe inzichten en nieuwe energie. Je kunt de route inkorten tot 13,7 km. In het broedseizoen is dat zelfs verplicht.

Download de app of de routebeschrijving via www.natuurmonumenten.nl. Een deel van de route is in het broedseizoen (15-03 tot 15-07) afgesloten: je volgt dan de ingekorte route van 13,7 kilometer. Start-/eindpunt: Informatieschuur De Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn).

Bekijk wandelroute
3
Topterras

Een echte verborgen tip. Vanaf de weg zou je er zomaar aan voorbij rijden. Kenners weten beter. Achter de bomen ligt een schitterend terras van Hoog Holten. Je kunt er trouwen tussen vrolijk kwetterende vogels. Het weidse, strak vormgegeven terras staat al geruime tijd in de terrassen top 10 van Misset Horeca. Dat snappen we wel. Heerlijk om na een stevige boswandeling wat te eten of drinken en te blijven tot de volgende ochtend.

Meer over Hoog Holten
2
Picknicken

In het gras, aan het water of op de grote paarse heide. Met of zonder blote voeten. Picknicken blijft altijd leuk. En dan hebben we het niet alleen maar over de lunch. Een high tea, borrel of zelfs ontbijt in de natuur is nog verrassender. Je goed gevulde picknickmand kun je op veel plekken ophalen. Zo staat er elke donderdag t/m zondag van 12:00 tot 15:00 uur staat er een ‘Pick-up Picknick kraam’ voor De Uitkijk. Maar ook bij restaurant De Oale Ste en Buitengewoon Lekker, allebei in Nijverdal of bij Herberg De Pas in Haarle kun je allerlei lekkers scoren voor onderweg.

1
Trouwen bij Landgoed de Uitkijk

Ja, ik wil… mijn Ja-woord geven aan de rand van het heideveld… Een feestelijke toast uitbrengen bij de zandkuil… Eten aan mooi gedekte lange tafels met verse bloemen… Koks die onvergetelijk koken op open vuur. Landgoed de Uitkijk ligt boven op de Hellendoornse Berg en is perfect voor een onvergetelijke dag. Als je wilt- blijven je gasten ook overnachten.

Meer over De Uitkijk

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip