Landschap vol uitdagingen
Chris Zegers van ‘3 Op Reis Dichtbij’ ontdekt Sallandse Heuvelrug
2 min
7522 x gelezen

Het BNNVARA-programma ‘3 op Reis’ ging dit jaar dichtbij op reis en ontdekte het on-Nederlandse Overijssel. Bijzondere avonturen, plekken en (reis)verhalen kun je namelijk óók dichtbij huis vinden, zeggen ook de programmamakers van ‘3 Op Reis’. Daar hoef je zeker niet voor te vliegen. De redactie van het programma is daarom op zoek gegaan naar de mooiste bestemmingen en inspirerende verhalen in eigen land. En daarin mocht Overijssel niet ontbreken. In de eerste aflevering kwam onder andere het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in beeld.

Mountainbiken met Chris Zegers

Chris bekent dat het oosten zijn favoriete deel van Nederland is. Overijssel, Drenthe en Gelderland vindt hij de mooiste provincies van Nederland. Zijn eerste stop is De Sallandse Heuvelrug, het hoogste punt van Overijssel. Dit is één van de grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest Europa en is een mountainbike walhalla voor zowel profs als beginners. Door alle hoogteverschillen heeft het een on-Nederlandse uitstraling. Samen met Rob Harmeling verkent Chris op de mountainbike dit stukje Nederland. Op de vraag van Chris waarom Rob juist hier zo graag mountainbiket antwoord Rob: “In het Twents zeggen we 'oale groond', hier liggen mijn wortels”. Bekijk hier wat je allemaal kunt doen in het Nationaal Park.

Slapen in de natuur

Overnachten doet Chris in de Lemelerlodge op de Lemelerberg met een prachtig uitzicht over de Vecht. Chtis: "Het is een magische plek. Ik ben er eerder geweest en word hier blij van." Er is geen cv ketel in de lodge, verwarming is via een houtkachel. Maar waar het hier vooral om draait is de omgeving waar je blijft. "Ja dit is echt het oosten, Vooral de ochtenden in de natuur zijn zo fijn", concludeert Chris.

Aflevering terugkijken? Klik hier!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip