Doe-tips
4 x heerlijke herfstwandelingen op de Sallandse Heuvelrug
1 min
15513 x gelezen

Dwarrelend blad en een gure wind. Je hoeft het bos niet in om te weten dat het weer herfst is. Maar het is wel de plek waar je er het meest gelukkig van wordt. Terwijl de laagstaande zon het geelrode blad een gouden gloed geeft, knisperen boomvruchten onder je voeten. De geur van vochtige aarde dringt zich op. De grutto en de koekoek hoor je al niet meer. Die zijn onderweg naar het zuiden. Wat je wel hoort is het gescharrel van eekhoorns, op zoek naar eten. De eikels die ze echt niet meer op kunnen, verstoppen ze. Niemand weet tenslotte hoelang de winter gaat duren. Gelukkig hebben ze nog even de tijd. Net als wij. Check onderstaande data om volop te genieten van misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. Meer inspiratie? Klik hier!

4
Seizoenswandeling - 20 oktober, 3 november, 23 & 26 december

Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer en laat je verrassen door al het moois wat de Sallandse Heuvelrug voor je in petto heeft, elk seizoen weer: van frisgroene bladeren in de lente, paarse heidevelden in de zomer tot de kleurrijke glooiende heuvels in de herfst...

Loop jij mee?
3
Schemerwandeling - 31 augustus, 12 september & 26 september

Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug, op de grens tussen dag en nacht. Langzaam gaat de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn.

Data, vertrekpunt, kosten en tijden.
2
Vollemaanwandeling – 19 augustus & 18 september

Geniet van de mystieke sfeer van de natuur bij volle maan. Van de serene stilte en soms griezelige silhouetten van bomen en struiken. Met een beetje geluk kruist een nachtdier je pad. Maar geen zorgen, de boswachter is erbij!

Meer over de vollemaanwandeling
1
Bossafari - 24 juli & 31 juli

Een ontdekkingstocht samen met de gids van Staatsbosbeheer. Onderweg leer je hoe je de natuur anders beleeft door niet alleen te kijken maar ook door te luisteren, ruiken en te proeven. Ook leuk met de kleinkinderen.

Meer info over de Bossafari

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip