Bosrijk overnachten
Avontuurlijk overnachten
2 min
3113 x gelezen

Een van de doelen van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal is de kwaliteit van natuur, ruimte en beleving verhogen. De komst van Cabiner past daar volledig bij.

Deze innovatieve manier van verblijfsrecreatie is een ecologisch verantwoorde economische ontwikkeling om blij van te worden. Er zijn inmiddels twee cabins in minder bekende deelgebieden van de Sallandse Heuvelrug. Deze ‘tiny-houses ’zijn geheel zelfvoorzienend, circulair en liggen verscholen in hun natuurlijke omgeving.

Spreiding bezoekers
Een cabin trekt dagelijks maximaal vier personen naar het gebied, maar is wel 365 dagen per jaar bezet. Hiermee zorgt het voor een gezonde en controleerbare spreiding van bezoekers. Cabiner draagt ook bij aan het gebied door van elke overnachting een bedrag te reserveren voor een lokaal natuurproject. Op de Sallandse Heuvelrug is in samenspraak met Staatsbosbeer gekozen voor financiering van klimaatbestendig aanplant van een bosperceel in de directe nabijheid van de cabins.

Ronald Jansen
Ronald Jansen

Boerenland
Cabiner wil met een netwerk van wandelroutes en cabins de mooiste natuurgebieden van Nederland met elkaar verbinden zonder een spoor achter te laten. In het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal zoekt Cabiner meer unieke plekken om zo een aantrekkelijke meerdaagse wandelroute te kunnen ontwikkelen, waarbij de bezoeker elke nacht in een andere cabin kan overnachten. Dat kan heel goed aan de randen van de natuurgebieden zijn, bijvoorbeeld op agrarisch terrein. Zo kan een nieuw verdienmodel ontstaan voor agrariërs van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ’nieuwe stijl ’die willen inzetten op meer natuurinclusieve landbouw.

Meer weten?
Kijk op: www.cabiner.com of neem contact op met Judith van Dorp:

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip