24 uur op pad met
Madelon Baans beleeft outdoor tijdens bezoek in Twente met Maarten Nijland.
5 min
4148 x gelezen

In deze sportieve aflevering van ‘Op bezoek in Twente bij…’ gaat de Rotterdamse Madelon Baans, 3 keer olympisch zwemster en nu eigenaar van een healty & happy lifestyle blog (Glowmag.nl), op bezoek bij de Ootmarsumse Maarten Nijland.

Bekijk de video

Maarten is een echte Tukker en dol op Twente, zeker als het om outdoor sporten gaat. Als oud prof wielrenner en veldrijder (in 2016 werd hij zelfs nationaal kampioen in de categorie 40+) trainde hij uren in de Twentse natuur. Tegenwoordig geeft hij met zijn bedrijf BikeChallenge.nl compleet begeleide MTB- en racefietsclinics in de regio. Maarten neemt Madelon mee op avontuur in Twente. Hij laat haar zien hoe mooi onze regio is en wat er op outdoor gebied te beleven valt.

Maarten heeft er zin in om alle sportieve mogelijkheden van Twente aan Madelon te laten zien.
Maarten heeft er zin in om alle sportieve mogelijkheden van Twente aan Madelon te laten zien.

Voor Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn, waar al twee mountainbikes klaar staan, ontvangen ze hun eerste envelop met opdracht. Ze moeten op zoek naar de paarse route. Als enthousiast MTB-er, kent Maarten alle MTB-routes in de regio. Hij weet gelijk waar het om gaat: “Deze route over de Sallandse Heuvelrug, is verkozen tot mooiste route van Nederland!”, roept hij met een onmiskenbaar Twents accent. Op de mountainbikes fietsen ze langs slingerende bospaadjes, bosranden en ze eindigen hun route door de diepe Zandkuil bij Hellendoorn.

“Madelon vertelt dat ze blij is met Maartens MTB tips: Jouw tips hielpen me echt om mijn angsten kwijt te raken. Ik vond dit zeer geslaagd!”

Quad rijden op het Hulsbeek

Quad rijden Twente
Quad rijden Twente

De Twente-auto staat al klaar en ze ontvangen hun tweede envelop. De opdracht is om op zoek te gaan naar een gebied met recreatieve en sportieve mogelijkheden. Een gebied dat bekend staat om haar uitgestrekte wateren en herkenbare bruggen.“We hebben hier in Twente best veel van zulke gebieden. Ik denk dat dat Het Lageveld of Het Hulsbeek moet zijn.”, zegt Maarten. Omgekleed en wel stappen ze in de auto op zoek naar de locatie. Ze komen aan bij het Hulsbeek waar ze opgevangen worden door Peter van Hulsbeek Events. Hulsbeek Events heeft voor Maarten en Madelon een heel programma samengesteld op het Hulsbeek. Peter heet hun van harte welkom: “Jullie zijn aangekomen op Het Hulsbeek. Een 230 hectare groot gebied, geschikt voor allerlei outdoor activiteiten. Vandaag gaan jullie Quad rijden.”

Op 12 meter hoogte in Outdoor Challenge Park

Van Peter ontvangen ze hun derde envelop. De opdracht deze keer is, op zoek te gaan naar de laatste aanwijzing, die ergens verstopt ligt op grote hoogte. Aan de waterrand liggen kajaks om de omgeving van Het Hulsbeek mee af te speuren. Op weg naar de kajaks vertelt Maarten trots: “We hebben hier zelfs een triatlon. Alle onderdelen vinden plaats hier op het Hulsbeek; je hebt een wielerbaan, een prachtige looproute en je kunt hier ook nog goed zwemmen.”

Madelon verbaast zich dat de hele triatlon zich in één gebied afspeelt en zou het leuk vinden om met Maarten mee te doen. Ze daagt hem uit om dan ook het water in te gaan. “Als jij mij de zwemles geeft.”, lacht Maarten. Ze stappen in de kajaks en peddelen over het gladde water. Als ze aanleggen, grapt Maarten: “Je kunt wel zien dat ik nog lang niet alle activiteiten in Twente heb gedaan. Kajakken is niet mijn sterkste punt.”

Het hoogste punt vinden ze bij het Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek. Maarten en Madelon gaan de High Rope Course doen, een spannend en uitdagend parcours dat je op 12 meter hoogte als team aflegt. Maarten en Madelon klauteren omhoog en blijken prima samen te kunnen werken. Op het laatst springen ze samen naar een trapeze op ongekende hoogte. Vol trots en adrenaline landen onze helden veilig op de grond. “Ik zit toch liever op mijn fietsje, boven op de berg”, lacht Maarten.

Outdoor eten op het Hulsbeek

Voor de laatste opdracht moeten ze op zoek naar knisperend hout en bruisende hop. Maarten heeft meteen door dat het om eten gaat. “Goed eten is in Twente altijd dik voor elkaar!”, vertelt hij zich al verheugend op een goede maaltijd na deze inspannende dag.

Bij het water vinden ze een goed, gedekte tafel met een vuurkorf. Ze proosten met een Twents biertje op de mooie dag en genieten van al het lekkers. Maarten die Madelon nog veel meer van Twente had willen laten zien, vertelt: “Elk gebied in Twente is zo anders maar wel heel toegankelijk.” Madelon erkent dat ze een echt stadsmeisje is: “Er is hier zoveel te doen en onwijs veel groen. Dat vind ik mooi om te zien.”Ze spreken af dat Madelon nog een keertje bij Maarten langskomt voor een sportief weekend. “Ik weet niet of ik dan nog een keer die paal in ga, hoor!”, lacht ze.

Lees hier Madelon's eigen blog over het avontuur en haar tips.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip