Doe-tips
5 activiteiten op Hemelvaartsdag op de Sallandse Heuvelrug
2 min
2207 x gelezen

Hemelvaartsdag is een perfecte dag om eropuit te trekken en te genieten van de natuur en buitenactiviteiten. De Sallandse Heuvelrug biedt daarvoor tal van mogelijkheden, voor jong en oud. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, of gewoon lekker ontspannen in de natuur, op Hemelvaartsdag zijn er genoeg activiteiten te vinden.

5
Dauwtrappen Sallandse Heuvelrug

Welke activiteit past er nou meer bij Hemelvaartsdag dan dauwtrappen? Begin je dag goed en maak met de gids een stevige wandeling door de bossen en over de heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Een ontbijt met biologische- en streekproducten is bij te boeken.

Lees meer
4
Speciale rijdag Rijssens Leemspoor

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstoffen op vervoerden. Op Hemelvaartsdag vertrekt er tussen 12.00 uur en 16.00 uur, elk half uur een trein. Omdat een ritje niet té lang duurt, is het heel geschikt voor een kort uitstapje met kleine kinderen.

Lees meer
3
Happen & Stappen in Holten

Houd je van wandelen en een lekker hapje tussendoor? Maak een prachtige wandeling met je partner of vrienden en geniet onderweg van lekkere gerechten in de deelnemende restaurants die klaar zullen staan om je met hun gastvrijheid te verwelkomen.

Lees meer
2
Dauwvaren

De stilte op het water en de zon die net opkomt. Geniet op Hemelvaartsdag in de kano, huur een boot, stap aan boord van een van de zompen of stap op de SUP, een bijzondere ervaring ’s ochtends vroeg. Zie de Regge zoals je hem nog nooit hebt gezien!

Lees meer
1
Kunstwandelroute door Wierden

Onder begeleiding van een deskundige gids wordt een wandeling gelopen vanaf het gemeentehuis door centrum Wierden langs openbare kunstwerken en met aandacht voor de stratenstructuur en bebouwing in het centrum. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en ook toegankelijk voor mindervaliden.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip