Schaapskuddes op de Sallandse heuvelrug
De schaapskooi op De Sprengenberg

De schaapskooi is te vinden in een bijzonder deel van dit gebied, de historische enclave Twilhaar. Dit gebied werd rond het jaar 1800 voor het eerst bewoond en bewerkt door landbouwers. In de Tweede Wereldoorlog huisvestte het gebied Rijkswerkkamp Twilhaar. Het gebied bevat rondom de schaapskooi 6 hectare akkergronden, die gepacht worden door een biologische boer.

Pasgeboren lammetjes kijken, het schaapscheerdersfeest, wandelen, fietsen; rondom de Schaapskooi is van alles te zien en te beleven. Een bezoek aan deze bijzondere plek op de Sallandse Heuvelrug is zeker de moeite waard.

Activiteiten

Schaapscheerdersfeest Vlak voor de zomervakantie worden onze schapen geschoren. Een leuke activiteit om bij te wonen. Er is ook een markt met streekproducten. Een gezellige dag voor jong en oud!

Lammetjesdag Elke winter in februari organiseren we een Lammetjesdag. Een activiteit om de pasgeboren lammetjes te bekijken en met de herder of de vrijwilligers te praten over de schaapskudde. Er is ook een kleine markt met streekproducten. Leuk voor de allerkleinsten!

Navigatie- en parkeerlocatie:

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal Volg vanaf het Buitencentrum de rode pijlen met een schaap erop.
De Schaapskooi bezichtigen is alleen mogelijk op afspraak. Bel daarvoor met 06-57 67 29 70.

Contactinformatie

De schaapskooi op De Sprengenberg
Paltheweg 3
7448RJ Haarle
0657672970

voorzieningen
Type
  • Natuur
NP Logo
Tip je vrienden
Tip