In en nabij de Regge
Wat doet het waterschap Vechtstromen?

Ontdek het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek. Wist je dat de voorheen gekanaliseerde Regge, inmiddels weer grotendeels als een prachtige, meanderende rivier door het gebied gaat? Als waterschap Vechtstromen vinden we het belangrijk dat u weet waarom we dit doen. Daarom leggen we graag uit wat het waterschap op dit moment doet als het gaat om de Regge.

Archemermaten

Bij Archem wordt een nieuwe stuw gebouwd om de verdroging van landbouw en natuur tegen te gaan. Ook wordt er een nieuwe vistrap aangelegd zodat vissen de stuw kunnen passeren. De Regge krijgt ook hier een natuurlijke inrichting en er wordt een paai- en opgroeigebied voor vissen gerealiseerd. Zo willen we de natuurlijke kwaliteit en biodiversiteit van de Regge versterken en in stand houden. Ook zorgen we ervoor dat het mogelijk is om het gebied te beleven door de aanleg van fiets- en wandelpaden en kanovoorzieningen. Ook dat vinden we belangrijk.

Hancate (Uitbreiding Velderberg)

Het natuurgebied Velderberg bij Hancate breiden we uit. Een voormalig landbouwperceel naast het natuurgebied richten we in als nieuwe natuur en waterberging. Het bergen van water is belangrijk om elders wateroverlast te voorkomen. Ook wordt door het vasthouden van water verdroging tegengegaan. Meer informatie vind je op Archemermaten en Hancate - Vechtstromen

Regge Pelmolen Rijssen

Op de grens van de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden zijn we op dit moment bezig met het herinrichten van 1,6 km Regge. Voldoende water voor landbouw en natuur, een goede waterkwaliteit, nieuwe natuur maar ook een bijdrage aan recreatief medegebruik zijn de belangrijkste uitgangspunten bij dit project. De Regge gaat ook hier weer meanderend (slingerend) door het landschap. Aanliggende percelen worden hier ingericht als nieuwe natuurgebieden. Ook hier zorgen we ervoor dat het mogelijk is het gebied te beleven. Meer informatie vind je op Regge Pelmolen Rijssen - Vechtstromen

In al deze projecten werken we als waterschap Vechtstromen samen met heel veel partijen. Samen geven we zo invulling aan de inrichting van het gebied en het leefbaar houden voor de toekomst.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip