Natuureducatie

Ontdek het Nationaal Park door middel van één van de leuke, informatieve scholenprogramma’s die aansluiten bij de kerndoelen van het basisonderwijs.

Het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal biedt voor alle groepen uit het basisonderwijs een uitgebreid en afwisselend pakket aan van natuur, cultuur en landschap activiteiten. In samenwerking met verschillende partijen is er een aanbod opgesteld en biedt voor elke groep (van groep 1 t/m 8) wat wils. Denk aan gps-routes, leskisten en ontdektochten. Het aanbod is specifiek gericht op planten en dieren die in dit gebied voorkomen. Ook de cultuurhistorie komt aan bod.

Overzicht aanbod:

MELD JOUW KLAS OF BSO AAN

Kosten

Vanwege subsidie vanuit Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kunnen we de kosten voor scholen & BSO's laag houden. De kosten zijn €25 per boeking per klas of groep voor de reguliere natuureducatieprogramma's, Escape the Classroom is €50,-. De factuur wordt na de activiteit aan de school toegestuurd vanuit IVN Natuureducatie.

Meer informatie over de programma's en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met


Aanvullend aanbod:

-Boerderijeducatie; op bezoek bij de boer!
-Natuurwijs van Staatsbosbeheer, op pad met de boswachter met ook te downloaden natuuropdrachten of allerlei een buitenlesprogramma.
-Educatiemogelijkheden in Natuurmuseum Holterberg
-Ontdek de wereld van kraanwater op schoolEducatieve programma's van waterbedrijf Vitens.
-Buitenlessen die je zelf op het schoolplein of het dichtsbijzijnde deel van het Nationaal Park kunt uitvoeren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief Natuureducatie en blijf op de hoogte

NP Logo
Tip je vrienden
Tip