Programma Jeugdnatuurclub

Bekijk hier het actuele programma.

Bekijk hieronder het programma van de JeugdNatuurClub schooljaar 2021-2022. Staat er een sterretje ('*') achter de activiteit, dan kan het zijn dat deze nog wordt aangepast.

omschrijving
omschrijving

8 sept 2021: Op avontuur aan de waterkant IVN)

Op 8 september vind je de JeugdNatuurClub langs de waterkant. Dan gaan we met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten leren over het leven in het water.
Locatie: Parkeerplaats De Koemaste, Hellendoorn

Paddenstoelen
Paddenstoelen

13 oktober 2021: Paddenstoelen (Natuurmonumenten)

Paddenstoelen, je hebt ze in alle soorten en maten, kleuren en geuren. Heb je weleens aan een stinkzwam geroken? Of onder een paddenstoel gekeken hoe de onderkant eruit ziet. Ga samen met een boswachter op zoek naar paddenstoelen op De Sprengenberg.
Locatie: Erve de Pas, Haarle

Zie door de bomen het bos weer
Zie door de bomen het bos weer

10 november 2021: Zie door de bomen het bos weer! (Staatsbosbeheer)

Hoeveel verschillende bomen zouden er in het bos staan? Wist je dat je op allerlei manieren verschillen tussen bomen kunt ontdekken? Jong en oud, dik en dun, maar ook met verschillende vormen van de bladeren en vruchten én zelfs met verschillende geuren! Ontdek hoe belangrijk bomen zijn voor de mens en de natuur. En een bos vol bomen is ook een heerlijke speelplek.
Locatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Mars
Mars

8 december 2021: Planeet Jupiter (Sterrenwacht)

Als je ‘s avonds als het net donker is naar het zuidoosten/zuiden kijkt dan zie je een heldere “ster”. Maar.., dat is helemaal geen ster, het is de planeet Jupiter. Wist je dat dit de op één na helderste planeet is, na Venus? En dat hij veel groter is dan de aarde? En dat hij niet één, maar meer dan 60 manen heeft. Vanmiddag gaat het over deze gasreus, die echt bijna helemaal uit gas bestaat. Als het helder is kunnen we hem door de telescoop bekijken en trouwens ook Venus, Saturnus en de maan. Maar dan moeten er niet te veel wolken zijn. Let op: de tijden zijn anders dan normaal, namelijk 16:00 – 18:00 uur. Vanaf 17:00 uur is Jupiter door de telescopen te bekijken!
Locatie: Sterrenwacht Hellendoorn, Nijverdal (gevestigd in het Buitencentrum)

Schedels en botten
Schedels en botten

12 januari 2022: Schedels en botten (Natuurmuseum Holterberg)*

In de expositie schedels en botten zie je bijvoorbeeld een schedel van een huismus en een tuimelaar, het skelet van een koe, een groot aantal geweien en zelf de mens ontbreekt niet. Kun jij dieren aan hun skelet herkennen? Heel bijzonder is de magische spiegel. Kom zelf op de grote, rode knop drukken en verwonder je! Een beetje eng? Nee hoor, ze doen je niks!
Locatie: Natuurmuseum Holterberg, Holten

Planeten
Planeten

9 februari 2022: Planeten in ons zonnestelsel (Sterrenwacht)

Hoeveel andere planeten zijn er naast aarde en Jupiter? Hoe zien die er uit? Wat denk je van planeten met temperaturen van meer dan 500 graden of juist 200 graden onder nul. Planeten die uit gas bestaan en waar de aarde wel 1000 keer in past. Ga mee op ontdekkingsreis!
Locatie: Sterrenwacht Hellendoorn, Nijverdal (gevestigd in het Buitencentrum)

Gemekker
Gemekker

9 maart 2022: Wat een gemekker! (Staatsbosbeheer)

Op de grote stille heide dwaalt de herder eenzaam rond. Dit is het begin van een oud liedje. Op de Sallandse heuvelrug is een grote schaapskudde. Leuk om te zien, maar ook erg nuttig. Ga mee naar de schaapskooi en breng een bezoek aan de schapen en de herder. De herder kan van alles vertellen over de schapen en de herdershonden en wie weet zijn er al lammetjes om te bewonderen.
Locatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Nature Experience
Nature Experience

13 april 2022: Nature Experience (Natuurmuseum Holterberg)*

Ga met een ranger van het Natuurmuseum mee naar het Bos van Daantje Das voor een spannende Nature Experience tocht. Met een schepnet naar de salamandervijver. Zijn er muizen in de val gelopen, kun je een worm horen lopen? Durf jij een uilenbraakbal uit te pluizen? Allemaal spannende verhalen. Kom het beleven in het Bos van Daantje Das, bovenop de Holterberg.
Locatie: Natuurmuseum Holterberg, Holten

11 mei 2022: Eten in de natuur (IVN)

Speuren naar sporen
Speuren naar sporen

8 juni 2022: Speuren naar Sporen (Natuurmonumenten)

Je eigen voetspoor in de modder ken je vast wel, maar van welk dier is toch dat spoor dat je in het bos of misschien wel in je eigen tuin tegen komt? In de natuur is nog veel meer te ontdekken dan pootafdrukken. Uilenballen, drollen, holletjes en dierenpaadjes; je vindt ze allemaal…als je goed zoekt!
Locatie: Erve de Pas, Haarle

Aanmelden?

Stuur even een mail naar Marian Torenbeek via

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lilian Dieben (IVN Natuureducatie) via .

NP Logo
Tip je vrienden
Tip