Joep de Eekhoorn

Voor kleuters uit groep 1 en 2 (ook nog leuk voor groep 3 en 4). Locatie: Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, Nijverdal

Wat gaan de kinderen doen?

Een interactieve wandeling door het bos, waarbij alle zintuigen van de kinderen worden geprikkeld. Zo ontdekken ze spelenderwijs dat er veel reliëf op de Sallandse Heuvelrug is, leren ze luisteren naar verschillende geluiden uit de natuur en ontdekken ze hoeveel verschillende kleuren er terug te vinden zijn in de natuur. Ga samen met de kinderen op ontdekkingstocht!

De kinderen volgen met de schoolgids (vrijwilliger) een route via bospaadjes waar ze onderweg allerlei opdrachten doen. De opdrachten gaan over hoogteverschillen, luisteren/natuurgeluiden, kleuren in de natuur, vormen en voelen: beleven dus!

Voorbereiding

Er zijn geen voorbereidingen nodig voor de leerkracht. Groepsgrootte: maximaal 30 kinderen. De schoolgids (vrijwilliger) neemt de groep kinderen mee door het bos en geeft de opdrachten, zal ze enthousiasmeren, ondersteunen en wat extra uitleg geven of prikkelen met vragen.

Leerdoelen

  • Herkennen van hoogteverschillen.
  • Horen/luisteren welke verschillende geluiden er te ontdekken zijn in de natuur.
  • Ervaren van schoonheid en esthetische waarde van natuur - zien en ervaren hoeveel verschillende kleuren er in de natuur te vinden zijn.
  • Beleven van de grote diversiteit aan planten en dieren in de natuur.
  • Waarnemen van de natuur met al je zintuigen.

MELD JOUW KLAS OF BSO AAN

Kosten

Vanwege subsidie vanuit Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kunnen we de kosten voor scholen laag houden. De kosten zijn €25 per boeking per klas. De factuur wordt na de activiteit aan de school toegestuurd vanuit IVN Natuureducatie.

Meer informatie over de lesprogramma's en de mogelijkheden:

Meld je aan voor de nieuwsbrief Natuureducatie en blijf op de hoogte

NP Logo
Tip je vrienden
Tip