Speuren naar Palthe

Voor kinderen uit groep 7 en 8. Locatie: Werkschuur Natuurmonumenten, Molenweg 2, Haarle.

Wat gaan de leerlingen doen?

Rondom de Sprengenberg ontdekken kinderen van groep 7/8 de omgeving. Wie was meneer Palthe en hoe komen al die Rododendrons op het landgoed? Met GPS coördinaten speuren de leerlingen als ware detectives door het gebied naar de mysteries van Palthe met als hoogtepunt een bezoek aan de Palthe toren. Deze excursie vindt plaats op privéterrein en wordt daarom beperkt aangeboden. Dit veldbezoek (wandelroute met opdrachten) duurt zo’n 2 uur en is onder begeleiding van een (vrijwillige) schoolgids.

MELD JOUW KLAS AAN

Voorbereiding

Voorbereiding in de klas met (vrijwillige) schoolgids (middels een powerpoint presentatie) à 30 minuten. Daarnaast kan er na het veldbezoek ook nog een terugblik gedaan worden door de leerkracht zelf. Hiervoor worden er suggesties voor terugblik gegeven.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hun eigen omgeving kennen
  • Leerlingen kunnen kenmerken van een landgoed beschrijven
  • Leerlingen maken gebruik van historische bronnen
  • Leerlingen herkennen oude sporen in het landschap en kunnen deze verklaren

Kosten

Vanwege subsidie vanuit Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kunnen we de kosten voor scholen laag houden. De kosten zijn €25 per boeking per klas. De factuur wordt na de activiteit aan de school toegestuurd vanuit IVN Natuureducatie. In verband met de locatie is dit programma maar beperkt te boeken.

Voor meer informatie over de lesprogramma's en de mogelijkheden stuur een mail naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief Natuureducatie en blijf op de hoogte

NP Logo
Tip je vrienden
Tip