Wierden-Enter

Wierden en Enter zijn bijzonder aantrekkelijk voor mens, plant en dier en biedt u als recreant talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit! Er zijn volop fiets- en wandelroutes in het Reggedal. Zoals bijvoorbeeld de fietsroute 'smaak' EN 'vermaak Notter-Zuna'. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om vanaf het water de omgeving vanuit een andere invalshoek te ervaren. Huur een kano of fluisterbootje of vaar mee met de Enterse Zomp.

Wierden

Wierden is uitstekend bereikbaar per auto en per trein en ligt heel centraal tussen twee stuwwallen. Enerzijds kunt u genieten van de bossen op de Sallandse Heuvelrug, anderzijds van de rust en ruimte op de stuwwallen van Twente. Wandelen en fietsen? De mooiste wandel-, mountainbike en fietsroutes liggen voor u klaar. Bijvoorbeeld richting Wierdense Veld, een bijzonder weids natuurgebied van Landschap Overijssel met (vergraste) heide en hoogveen.

Enter

Enter is een lieflijk dorpje aan de rivier de Regge. Ooit werkten in Enter ruim honderd klompenmakers. Hun producten werden met platbodemschuiten, oftewel "zompen" door het hele land vervoerd. 's Zomers laten klompenmakers zien dat ze het oude ambacht nog steeds beheersen. Schippers nemen vanaf de "Enterse Waarf" gasten mee voor een vaartochtje met een echte zomp. Bij het Klompen- en Zompenmuseum en oudheidkamer “Buisjan” krijgt u een goede indruk van deze historie.

Meer weten over Wierden-Enter? Bezoek de website wierden-enterinfo.nl.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip