Wierdense Veld

Vanaf de uitkijktoren achter de schaapskooi valt pas goed op hoe weids het landschap is. En dan te bedenken dat we maar over een klein stukje uitkijken van wat eens een hoog - veengebied was waarvan ook de Engbertdijksvenen deel uitmaakten. Een immens nat en zompig gebied tussen de Sallandse Heuvelrug en de lagere stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel.

Het Wierdense Veld is een gebied met levend hoogveen en is bijzonder om de lavendelhei die er groeit, de gladde slang en de kraanvogel. Maar als je er gaat wandelen zie je ook veel andere bijzondere planten en dieren. Misschien kom je de schaapskudde wel tegen waarmee Landschap Overijssel de heide beheert.

Het Wierdense Veld is zo bijzonder dat Europa het heeft aangewezen als Natura 2000. Vanwege haar rust, uitgestrektheid en bijzondere planten en dieren, is het Wierdense Veld en absolute must-have voor natuurliefhebbers en zeker een bezoek waard!

Meer weten? Landschap Overijssel heeft een online magazine gemaakt waarin je alles kunt lezen over het Wierdense Veld; van het werk dat is uitgevoerd tot manieren om het hoogveenlandschap te beleven.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip