Jeugdnatuurclub

Ben je graag buiten? Vind jij dieren en planten leuk? Vind jij de maan en de sterren ook zo mooi? Kortom ben je nieuwsgierig wat er allemaal buiten aan heel grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt? Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Dan is de jeugdnatuurclub De Sallandse Heuvelrug echt iets voor jou.

Eén keer in de maand (behalve juli en augustus) is er op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur de jeugdnatuurclub. Verschillende organisaties (Natuurmonumenten, Natuurdiorama Holterberg, Sterrenwacht Hellendoorn, IVN Hellendoorn-Nijverdal en Staatsbosbeheer) verzorgen per toerbeurt een middag. De Sterrenwacht Hellendoorn laat je van alles zien over het heelal. Natuurgidsen van het IVN nemen je mee in de wondere wereld van de vogels en wat dacht je van een spannende speurtocht bij het Natuurdiorama in Holten. De boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer nemen je mee voor een kijkje in het bos en het CNME ondersteunt de organisaties met raad en daad en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug helpt met organisatie en financiën.

Aanmelden

13 november 2019: Bomen (Natuurmonumenten)
Bomen heb je in alle soorten, maten, lengtes en diktes. Maar waar kun je een boom eigenlijk aan herkennen? En welke functies heeft een boom? We gaan deze middag bomen voelen, ruiken en bekijken. We gaan op zoek naar de bladeren en de zaden/noten die op grond liggen. Daarna gaan we binnen nog een leuke activiteit doen.

Er is plaats voor 20 kinderen. Vol is vol. Graag ook even afmelden als je kind onverwacht toch niet kan komen, dan kunnen we iemand op de wachtlijst blij maken. In verband met de organisatie van de activiteit kun je je aanmelden tot en met zondag 10 november 2019.

Graag aanmelden per email bij Marian Torenbeek: .

Goed om te weten

  • Kijk van tevoren op deze pagina voor mogelijke wijzigingen in het programma en een uitgebreidere beschrijving.
  • Meld je vooraf aan voor de eerstvolgende activiteit via het e-mailadres.
  • Deelname aan één activiteit kost € 3,50; bij aanvang van de activiteit te betalen.
  • Als je voor €25 een strippenkaart koopt voor 10 activiteiten, dan betaal je omgerekend €2,50 per keer.
  • Doe kleding aan die tegen een stootje kan en vies mag worden.
  • Trek laarzen of stevige, waterdichte schoenen aan.
  • Denk aan regenkleding als er nat weer voorspeld wordt.
  • De begeleiders zorgen voor drinken en iets lekkers in de pauze.

Adres Jeugdnatuurclub

De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

Voor meer informatie .

NP Logo
Tip je vrienden
Tip