Junior Rangers

Hou je van de natuur, buiten zijn, kamperen en van je handen uit de mouwen steken? Ben je tussen de 12 en 18 jaar en niet van suiker? Dan heb jij het in je om een goede Junior Ranger te worden!

Mail voor vragen of opgeven naar Juniorrangers@sallandseheuvelrug.nl

Junior Rangers in Europa

Europarc is een samenwerkingsverband van alle nationale parken in Europa. Europarc kent verschillende gezamenlijke programma's. Eén zo'n programma is het Junior Ranger programma. In steeds meer nationale parken in Europa zijn Junior Rangers actief. Het is de bedoeling dat in veel meer nationale parken in Nederland soortgelijke groepen zullen komen.

Wat is een Junior Ranger?

Het programma voor de Junior Rangers is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Een Junior Ranger weet wat het werk van een 'ranger' (boswachter) inhoudt. Hij/zij voelt zich ambassadeur voor het nationaal park en zet zich - samen met andere JuniorRangers - in voor het nationaal park door allerlei activiteiten. Voor je Junior Ranger wordt, ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger.

Junior Ranger

Van de Junior Rangers wordt een actievere rol verwacht bij de invulling van de programma's, zoals het geven van presentaties, verzorgen van beeldmateriaal, voorbereiden van een programmaonderdeel e.d. Er wordt ieder jaar een internationaal kamp georganiseerd in Europa voor Junior Rangers. Er mogen ieder jaar 2 deelnemers per nationaal park naar dit kamp. De Junior Rangers die hierheen gaan worden - na een moeilijke selectie - geselecteerd uit de gegadigden.

Programma

Er wordt door het nationaal park gewerkt aan een speciaal programma voor zowel de Aspiranten als de Junior Rangers. De activiteiten worden gecoördineerd door van een vaste begeleider. De kosten zijn Euro 50,00 per deelnemer per jaar. Hiernaast kan een eigen bijdrage worden gevraagd bij deelname aan internationale kampen. Interesse? Stuur dan een email naar: Juniorrangers@sallandseheuvelrug.nl

Website

Het Junior Ranger project in Nederland is een jongerenprogramma van IVN Natuureducatie. Kijk voor meer informatie op: www.juniorrangers.nl.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip