S(up)port for Nature
Natuurbeschermen: help mee

Natuurbeschermen door te sporten. Dat gebeurt automatisch als je meedoet aan een evenement in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Sinds 2015 werken de samenwerkende partners met het natuurzorgsysteem ‘S(up)port for Nature’. Deelnemers aan (sport)evenementen dragen bovenop het reguliere inschrijvingsgeld, één euro bij aan behoud van de natuur.

S(up)port for Nature

De stichting “Samen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug" zorgt ervoor dat dit geld terugvloeit naar de Sallandse Heuvelrug. De opbrengst wordt besteed aan projecten die de natuur en de beleving van De Sallandse Heuvelrug versterken. Zo werden in 2016 speciale struin-rolstoelen aangeschaft om ook minder-validen de berg te laten beleven, werd een vlindercorridor gerealiseerd en werd er een educatie-programma voor scholen opgezet door Centrum Natuur-en Milieu Educatie. Het natuurzorgsysteem ‘S(up)port for Nature’ is ingericht op het natuurvriendelijk (blijven) organiseren van evenementen, er ontstaat meer eenduidigheid, de kans op toestemming wordt vergroot (er is immers ruim aandacht voor het voorkomen van schade of overlast) en er komt meer uniformiteit (welke condities en richtlijnen gelden er). Zelf een evenement organiseren dat hieraan bijdraagt? Bekijk de folder of doe direct een aanvraag via dit formulier

Word lid van Natuurmonumenten

Met jouw hulp gaat Natuurmonumenten direct hard aan de slag om de insecten te redden en werken we samen aan een natuurlijker Nederland. Met meer ruimte voor planten, bomen en dieren. Als dank ontvang je het boek 'Beleef de natuur met 80 verrassende tochten' en elk seizoen het magazine. Word donateur!

NP Logo
Tip je vrienden
Tip