Vensterbaankiesroute, geel

Op een ‘Vensterbaankies’ route staan zitbanken strategisch opgesteld, ze bieden je tijdens een rustpauze een prachtig zicht op de omgeving. Je kijkt als het ware door een venster op de omringende natuur en landschappen. Geniet van het nieuwe natuurgebied de Velderberg met de meanderende Regge.

Startpunt

Start bij de vistrap bij de stuw in Hancate aan de Hancateweg Oost, Hellendoorn. Tussen de huisnummers 7 en 9 vind je dichtbij de stuw en de vistrappen een kleine parkeerplaats. Volg de gele markering van het wandelnetwerk met de stickers 'vensterbaankiesroute'.

Colofon

De vensterbaankiesroutes zijn gemaakt door een aantal boerinnen uit de buurtschap Egede.

Type
Wandelen
Afstand
5,4 km
Duur
1:20
Verbrande calorieen
642 kcal
Knooppunten
5
Locaties
4
 • parkeerplaats stuw Hancate

  Parkeerplaats stuw Hancate

  Parkeerplaats bij de vistrap bij Hancate. Een mooi beginpunt voor één van de vensterbaankieswandelroutes.

 • Vistrap bij Hancate

  Vistrap

  De Regge gaat hier via een duiker onder het Overijssels Kanaal door. Via de vistrap kunnen vissen paaigebieden stroomopwaarts bereiken. Het Overijssels Kanaal, dat Zwolle en Deventer verbond met Twente, werd in 1855 geopend en in 1964 voor de scheepvaart gesloten.

  Het water van het kanaal wordt nu via een duiker onder de vistrap geleid. Meer uitleg op het informatiepaneel van Waterschap Regge en Dinkel.

 • Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  U bent van harte welkom op het Rustpunt. Het zelfbedieningsterras is open als het bord aan de weg staat. Koffie, thee, limonade met een heerlijke plak huisgemaakte cake staan voor u klaar. Naar wat het seizoen te bieden heeft worden produkten van eigen erf verkocht.

 • Buurtschap Egede

  Buurtschap Egede

  Egede, onderdeel van de gemeente Hellendoorn, ligt 5 km ten noorden van Hellendoorn en grenst in het zuiden aan het Overijssels Kanaal en in het westen aan de Regge. Egede kende vroeger door de ligging aan de Regge een grote bloei in landbouw, transport en visserij.

  De buurtschap is genoemd naar de voormalige havezate Egede, die voor het eerst werd genoemd in 1382. Er zijn nog enkele bescheiden restanten van deze havezate zichtbaar op een boerenerf. De toegangspoorten staan nu bij het huis Bellinckhof in Almelo.

 • Wandelknooppunt A97
 • Wandelknooppunt B02
 • Wandelknooppunt B75
 • Wandelknooppunt A75
 • Wandelknooppunt A87
NP Logo
Tip je vrienden
Tip